Έτσι παρουσιάζεται η παχυσαρκία…

Τα επιπλέον κιλά, σίγουρα σας κάνουν να νιώθετε άσχημη ιδιαίτερα όταν στέκεστε δίπλα σε μια εικοσάχρονη με θεϊκό κορμί. Είναι πολύ φυσικό, ο οργανισμός να μη μπορεί να καταναλώσει όλες τις θερμίδες που του δίνουμε, όταν τρώμε μεγάλες ποσότητες τροφές πλούσιες σε θερμίδες. Και έτσι παρουσιάζεται… η παχυσαρκία.

 

Χαρακτηριστικά: Η ισορροπημένη διατροφή, δεν αρκεί για να αποκαταστήσει τα πράγματα όταν η παχυσαρκία έχει γίνει πια κατάσταση… και κατάσταση γίνεται όταν η αναδίπλωση του δερματικού ιστού ξεπεράσει τα 2 εκατοστά.

Η παχυσαρκία δεν υποχωρεί χωρίς ορισμένες επιστημονικές διαδικασίες που αποσκοπούν στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και επομένως σε καλύτερες καύσεις, Ούτε υποχωρεί, χωρίς να ελέγχεται το διαιτολόγιό σας. Μην ξεχνάμε ότι εξ’ αιτίας της υπερβολικής τροφής, φυσικό είναι να προστεθεί λίπος στον υποδόριο ιστό, αυξάνοντας έτσι και το βάρος του σώματος.

-Άγνοια: Δυστυχώς, η παχυσαρκία γίνεται για μια ακόμα φορά αφορμή να επισημάνω, το αρνητικό ρόλο που παίζει η άγνοια και η έλλειψη ενημέρωσης, γύρω από τα προβλήματα, και τις αιτίες που τις δημιουργούν.

Στα θέματα που πρωταρχικά αφορούν την εμφάνιση της γυναίκας και κατ’ επέκταση και την υγεία της, θα έπρεπε να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και να παρέχεται απόλυτα υπεύθυνη πληροφόρηση. Γιατί παχυσαρκία, επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνο εμφάνιση… είναι και θέμα υγείας.

Τα ναι και όχι

Όχι: Στις υπερβολές να απαλλαγούμε από την παχυσαρκία. Οι υπερβολές έχουν κάκιστες επιπτώσεις στη υγεία, με συνέπεια την προσθήκη και άλλων πολλαπλών προβλημάτων, συχνά πολύ πιο σοβαρών από το ίδιο το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Γιατί από τους ιστούς, που στερούμε τροφές πρώτης βιολογικής ανάγκης χάνουν το σφρίγος και τη ζωντάνια τους, γερνούν  και χαλαρώνουν. Όχι, λοιπόν στις σπασμωδικές ενέργειες και στις «δίαιτες απελπισίας» που τόσο κακό κάνουν.

Ναι: Στην δίαιτα η οποία είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα μας, στην ηλικία και στον τρόπο της ζωής μας, στις κλιματολογικές συνθήκες του περιβάλλοντός μας.

Όχι: δεν ελέγχουμε τη διατροφή μας. Μικρός είναι ο αριθμός των γυναικών στη χώρα μας, που ελέγχουν συστηματικά τη διατροφή τους και διατηρούν έτσι τη σωματική τους αρμονία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών οφείλει τα περιττά του λίπη στην υπερβολική λήψη θερμίδων, εξ’ αιτίας της κατανάλωσης πλούσιων σε θερμίδες τροφών, που δεν αντισταθμίζεται από αντίστοιχη κατανάλωση θερμίδων εκ μέρους του οργανισμού.

Ναι: Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι κάποια απαραίτητα προληπτικά μέσα, με τα οποία η σύγχρονη γυναίκα, πρέπει να φροντίζει να αποφεύγει την παχυσαρκία καθώς και το ενδεχόμενο της κυτταρίτιδας, εν μέρει.

Διαβάστε ακόμα

Discover

Sponsor

Πρόσφατα άρθρα

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...

MEGA ΦΡΟΥΤΟΑΓΟΡΑ KATSELIS

Στο MEGA ΦΡΟΥΤΟΑΓΟΡΑ KATSELIS, η οικογένεια μας δραστηριοποιείται στο χώρο της μαναβικής εδώ και τρεις γενιές. Πάντοτε με γνώση και αγάπη για το αντικείμενο...

Edem

10 Λόγοι Που Κάνουν Ιδανικά Τα Προϊόντα Εδέμ Διαθέτει μεγάληποικιλία σε υλικά για τη δημιουργία υπέροχων γευστικών συνδυασμών. Παρέχει έτοιμα υλικά πουμπορούν να χρησιμοποιηθούν από σεφ και νοικοκυρές στη...

ELIXIR SPA RETREAT

Μία όαση χαλάρωσης και ευεξίας που περιλαμβάνει ένα συγκρότημα 350 τ.μ., σε ένα εξαίσιο τοπίο 5 στρεμμάτων με όμορφα διαμορφωμένους κήπους, πευκοδάσος και συγκλονιστική...

Alkyon Hotel Resort & Spa

Το πολυτελές κέντρο ευεξίας ALKYON SPA CENTER, αποτελεί τη νέα επένδυση της διοίκησης του ξενοδοχείου Alkyon Hotel Resort & Spa που θέτει σαν πρωταρχικό...