Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν, γίνεται όλο και περισσότερο ένα καθολικό ζήτημα, ανεξάρτητα από το φύλο, οπότε όποιος έχει κακή εμφάνιση, άντρας ή γυναίκα, ποτέ δεν κάνει καλή εντύπωση!

 

Η γενειάδα, που το τελευταία χρόνια, είναι must και αδιαμφισβήτητη τάση ανδρικού στυλ, συμβάλλει σημαντικά στην ομορφιά κάθε άντρα που την επιλέγει για να κάνει την εμφάνισή του μοναδική. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, η ύπαρξή της, που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα κάποιου, πρέπει να είναι πάντα φροντισμένη και να ταιριάζει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Η γενειάδα, ωστόσο, δεν κάνει για όλους, δεδομένου του χρόνου που χρειάζεται κάποιος για να τη φροντίσει.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές και ιδέες για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε “γοητεία”, γρήγορα και εύκολα.

 

Εάν είστε αρχάριος και θέλετε μια σωστή γενειάδα και όχι απλώς μια σκιά τριχών στο πρόσωπό σας, η βάση είναι να καταλάβετε πώς να μεγαλώσετε τη γενειάδα σας. Επειδή το μυστικό βρίσκεται στην ομοιόμορφη ανάπτυξη και στο να καθορίζονται τα όρια που πλαισιώνουν το πρόσωπό σας, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβετε τι είδους γενειάδα θέλετε.  Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι, ο καθένας πιο κατάλληλος για ένα συγκεκριμένο σχήμα προσώπου:

  • Το μικρό μούσι είναι το πιο κλασικό στυλ που προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε σχήμα προσώπου. Το ισχυρό του σημείο είναι να δώσει μια ελαφρώς ατημέλητη εμφάνιση ενώ στην πραγματικότητα είναι προσεκτικά φροντισμένη. Για να έχετε αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει απλώς να αφήσετε να μεγαλώσει η γενειάδα σας για περίπου 1- 2 ημέρες και μετά να καθαρίσετε μόνο το λαιμό και τα μάγουλα, αλλά χωρίς να δώσετε μια σαφή γραμμή στην περικοπή.
  • Ούτε κοντά ούτε μακριά γένια, πρακτικά και εύκολα στη φροντίδα και κατάλληλο για όλους τους τύπους προσώπου. Ξεχάστε το ξυράφι για περίπου 3 ημέρες και όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, καθαρίστε το λαιμό και τα μάγουλα αλλά δημιουργώντας μια πιο καθαρή γραμμή ορισμού που κάνει το περίγραμμα να ξεχωρίζει περισσότερο.
  • Αν το στυλ που θέλετε στη γενειάδα σας είναι να καλύπτει σχεδόν όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάγουλα, θα πρέπει να αφήσετε τα γένια να μεγαλώσουν για περίπου μια εβδομάδα, να καθαρίσετε το λαιμό, δίνοντας το σχήμα που σας αρέσει περισσότερο στην περιοχή των μάγουλων.
  • Μεγάλο μούσι: ένα στυλ που ταιριάζει ιδιαίτερα στο οβάλ πρόσωπο. Για να το δημιουργήσετε, ξυρίστε το λαιμό και τη γενειάδα, καθορίζοντας τη γραμμή γύρω από τα χείλη που σχηματίζει ένα L με τη γραμμή του μάγουλου, διατηρώντας ανέπαφο το τμήμα του πηγουνιού.

 

Μια καλά διατηρημένη γενειάδα, περισσότερο ή λιγότερο μακριά, είναι ένα συν στην εμφάνιση ενός άνδρα. Ακριβώς όπως ένα καλό κούρεμα μπορεί να αλλάξει καθοριστικά το πρόσωπο κάποιου και το μούσι μπορεί να δώσει ένα αναμφισβήτητο στυλ. Και εδώ η ρουτίνα περιποίησης είναι πολύ σημαντική, ίσως  περισσότερο από ότι για τα μαλλιά. Τα περιποιημένα μαλλιά είναι «σημείο έλξης» και το ίδιο μπορεί να είναι και μία γενειάδα εάν ακολουθηθούν κάποιοι απλοί κανόνες:

  • Καθαρίστε τη γενειάδα: καθαριότητα και υγιεινή πρώτα απ ‘όλα, η γενειάδα είναι ακριβώς κάτω από το στόμα, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο, σωστά;
  • Δώστε ένα σχήμα: δεν αρκεί να μεγαλώσετε μια γενειάδα, πρέπει επίσης να έχει σχήμα που να ταιριάζει στο πρόσωπο. Εάν είναι η πρώτη φορά που αποφασίζετε να αφήσετε μούσι, πηγαίνετε στον κουρέα, τουλάχιστον αυτή τη φορά, για να σας δώσει το σωστό σχήμα.
  • Εντάξει η γενειάδα έχει μεγαλώσει και έχετε βρει το τέλειο στυλ για εσάς. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τη διατηρήσετε απαλή και πειθαρχημένη. Είναι πολύ απλή διαδικασία, στην πραγματικότητα, απλώς χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό λάδι.
  • Τέλος, να θυμάστε ότι η υγεία της γενειάδας εξαρτάται κατά πολύ από εκείνη του δέρματος του προσώπου. Εάν τα μάγουλα και το πηγούνι σας είναι ευαίσθητα, ίσως επειδή ξυρίζεστε συχνά, η γενειάδα σας θα υποφέρει: χρησιμοποιήστε μια μαλακτική κρέμα, μετά το ξύρισμα και θα δείτε ότι το πρόσωπό σας είναι όμορφο και απαλό.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...