Ανδρική Στειρότητα

Στην Ελλάδα, περίπου ένα στα έξι ζευγάρια αδυνατεί να αποκτήσει παιδί, ενώ τόσο η εμπειρία, όσο και οι αριθμοί «φωτογραφίζουν» την αύξηση της ανδρικής στειρότητας.

 

Η υπογονιμότητα εμφανίζεται,τελικά, ως ένα πρόβλημα που λανθασμένα έχει συνδεθεί με το ρόλο της γυναίκας, καθώς τα στατιστικά δεδομένα, τουλάχιστον για τη χώρα μας, θεωρούν τους άνδρες υπεύθυνους για το 50% του συνόλου των περιπτώσεων.

Τα ζευγάρια στη χώρα μας που δεν μπορούν “φυσιολογικά” να κάνουν παιδί, αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού πληθυσμού, ενώ τα βασικότερα αίτια που προκαλούν την υπογονιμότητα, είναι επίκτητα γενετικά, ο τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες και το στρες.

Γεγονός η πτώση της ποιότητας του σπέρματος….

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής φαίνεται ότι δεν ευνοεί καθόλου την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος. Τα προβλήματα στο σπέρμα αποτελούν μια παγκόσμια πραγματικότητα, ενώ έχουν επισημανθεί και στην Ελλάδα. Όσο για τα αίτια, οι ενδείξεις, πολλές, αλλά οι αποδείξεις διερευνώνται…

Εν τω μεταξύ, την ώρα που το 35 με 40% των σύγχρονων ανδρών αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας, μειώνεται σταθερά και το ποσοστό των νέων ανδρών που έχουν πάνω από 20 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτω από τα 20 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος υπάρχει πρόβλημα υπογονιμότητας.

Πριν από λίγα χρόνια, ο μέσος όρος των ανδρών είχε πάνω από 80 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος. Σήμερα, πολυάριθμες έρευνες δείχνουν ότι αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί στα 60 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα που αφορούν τη γονιμότητα του ανθρώπου είναι ανησυχητικά, χάρη στις προσπάθειες της επιστήμης και της τεχνολογίας, σήμερα μπορούν να επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό.
Οι σύγχρονες μέθοδοι της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ιδιαίτερα οι εξελιγμένες τεχνικές της μικροχειρουργικής του ωαρίου (μικρογονιμοποίησης), μπορούν να δώσουν κυήσεις ακόμη και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ολιγοσπερμίας.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...