…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε απλά μέτρα για την προστασία τους.

Υπάρχουν 3 απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να υποστηρίξετε την υγεία των οστών σας:

Ασβέστιο. Βιταμίνη D. Άσκηση.
1. Το ασβέστιο στην καθημερινή διατροφή : Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για ενήλικες είναι 1.000 mg την ημέρα. Αυτό αυξάνεται σε 1.300 mg την ημέρα, για γυναίκες άνω των 50 ετών και άνδρες άνω των 70 ετών.
Συμβουλή: Το ασβέστιο στα τρόφιμα ποικίλλει, επομένως συμπεριλάβετε τρόφιμα υψηλότερα σε ασβέστιο στην καθημερινή σας διατροφή.

  1. Επαρκή επίπεδα βιταμίνης D: Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την απορρόφηση του ασβεστίου. Στην χώρα μας, η έκθεση στον ήλιο είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης D και απαιτεί μόνο λίγα λεπτά τις περισσότερες φορές.
    Συμβουλή: Για άτομα με χαμηλή ή ανεπαρκή βιταμίνη D, μπορεί να συνιστάται συμπληρώματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.
  2. Άσκηση: Η έρευνα έχει δείξει ότι συγκεκριμένοι τύποι άσκησης είναι καλύτεροι για τα οστά. Συνιστάται συνδυασμός αθλημάτων με βάρη (όπως τένις, μπάσκετ, τζόκινγκ) και άσκηση αντίστασης (με εξοπλισμό γυμναστικής).

Γνωρίστε τα οστά σας

Για να διατηρούνται τα οστά γερά, το σώμα διασπά το παλιό οστό και το αντικαθιστά με νέο οστικό ιστό. Όμως, από την ηλικία περίπου των 30 ετών η οστική μάζα σταματά να αυξάνεται, οπότε στόχος για την καλή υγεία των οστών είναι να διατηρηθεί όσο περισσότερη οστική μάζα γίνεται για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Μετά την ηλικία των 40, και ακόμη περισσότερο των 50 ετών, η οστική μάζα που διασπάται μπορεί να είναι περισσότερη από εκείνη που αντικαθίσταται. Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των οστών, όπως ορισμένες ιατρικές καταστάσεις ή φάρμακα που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κακής υγείας των οστών ή ένα οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης ή σε ορισμένους παράγοντες ο τρόπος  ζωής. Η έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης ή της χαμηλής οστικής πυκνότητας σημαίνει ότι μπορούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των οστών και τη διαχείριση της υγείας τους  και τη μείωση του κινδύνου κατάγματος Συζητήστε με το γιατρό σας, εάν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για κακή υγεία των οστών.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...