Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.  Να επιλέγετε το κούρεμά σας βάσει του σχήματος του προσώπου σας καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Τότε  θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά ωραία ανδρικά χτενίσματα, που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και την σωματική διάπλασή σας.

 

Ας δούμε λοιπόν, τα πιο in ανδρικά κουρέματα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας και πιστεύουμε ότι θα βρείτε το ιδανικό για εσάς.

Επιλέγοντας το σωστό κόψιμο θα μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή από τις γωνίες του προσώπου σας και να εξισορροπήσετε τις αναλογίες σας. Βέβαια το τέλειο κόψιμο πρέπει στη συνέχεια να συνοδεύεται από φροντίδα και το σωστό χρώμα. Ποια όμως είναι τα κύρια σχήματα προσώπου και ποια κουρέματα είναι τα πιο κατάλληλα για κάθε τύπο; Σε κάθε περίπτωση, προτού αποφασίσετε να αλλάξετε την εμφάνισή σας με ριζοσπαστικό τρόπο, ζητήστε βοήθεια από τον κομμωτή σας που θα γνωρίζει το σωστό κούρεμα για εσάς!

Στρογγυλό πρόσωπο

Το μυστικό για ένα τέλειο κούρεμα, για εσάς που έχετε στρογγυλό πρόσωπο είναι ένα στυλ που μπορεί να συνδυαστεί με ύψος στο μαλλί. Η αντίθεση του σχήματος του προσώπου με ένα αυστηρό και δομημένο κόψιμο επιτρέπει σε ένα στρογγυλό σχήμα να φαίνεται πιο λεπτό. Δηλαδή, ο βασικός κανόνας είναι η δημιουργία γεωμετρικών αντιθέσεων. Απαγορεύονται: κοντοκουρεμένα μαλλιά, καπελάκια και αφάνες!

 

Οβάλ πρόσωπο

Εάν έχετε αυτό το σχήμα προσώπου, τότε σας ταιριάζει γενικώς κάθε χτένισμα σε οποιοδήποτε σχήμα ή μήκος, αποφεύγοντας το πολύ κοντό κούρεμα που θα μπορούσε να προκαλέσει επιμήκυνση προσώπου. Επιλέξτε ένα φιλμαρισμένο κόψιμο , για να δημιουργήσετε ένα πρόσωπο με γραμμικά και κανονικά χαρακτηριστικά. Το μόνο πράγμα που πρέπει να αποφευχθεί είναι μια φράντζα που θα καλύπτει όλο το μέτωπο καθώς αυτό μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο στρογγυλεμένο.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το ιδανικό κόψιμο για όσους έχουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι μια  κλιμακωτή και ακανόνιστη κοπή, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις γωνίες

του προσώπου. Το ιδανικό κούρεμα είναι με μια τούφα να καλύπτει μέρος του μετώπου ή ένα πιο ατημέλητο look , με βάση τις αναλογίες του προσώπου. Καλό θα ήταν να αποφύγετε το κούρεμα των μαλλιών με χωρίστρα στη μέση.

 

Πρόσωπο με καρδιά

Σε αυτό το σχήμα συνήθως αυτό που τραβάει το μάτι είναι το πηγούνι, οπότε το σωστό κούρεμα πρέπει να αποσπάει την προσοχή από το συγκεκριμένο σημείο. Το ιδανικό κόψιμο για αυτόν τον τύπο προσώπου πρέπει να είναι  πλήρες, ογκώδες και κυματιστό. Ο στόχος είναι να γεμίσει την περιοχή του προσώπου στο επίπεδο του πηγουνιού και να απαλύνει τα ζυγωματικά.

Μια μικρή φράντζα είναι ιδανική για να κρύψει και να ελαχιστοποιήσει το πλατύ μέτωπο.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...