Κανόνες υγιεινής, στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων

Η γυμναστική κάνει θαύματα στη σιλουέτα σας, στην αντοχή σας και στον αυτοσεβασμό σας, αλλά καμιά φορά δεν είναι ιδιαίτερα φιλική με το δέρμα σας. Διάφορα μικρόβια που υπάρχουν στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων μπορεί να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς, αν δεν ακολουθήσετε ορισμένους απλούς κανόνες υγιεινής.

 

Κονδυλώματα/ Κρεατοελιές:

  • Χώροι που χρειάζονται προσοχή

Μπορεί να κολλήσετε από την πισίνα ή περπατώντας ξυπόλητες στα αποδυτήρια. Επίσης αν ξαπλώνετε ή κάθεστε γυμνή στη σάουνα ή στο χαμάμ.

  • Πρόληψη και θεραπεία

Να κάθεστε πάντα πάνω σε μια στεγνή και καθαρή πετσέτα. Σε περίπτωση που δείτε κάτι ύποπτο, συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας, ο οποίος θα σας υποδείξει κάποια ειδική αλοιφή.

Δερματοφύτωση ( μεταξύ των δακτύλων του ποδιού και το πέλμα )

  • Χώροι που χρειάζονται προσοχή

Πρόκειται για μυκητίαση η οποία προκαλεί φαγούρα και ξεφλούδισμα στα πόδια αλλά και ίσως σε άλλα σημεία του σώματος. Μην πατάτε ξυπόλητες στα ντους.

  • Πρόληψη και θεραπεία

Ειδικά για το ντους σας να φοράτε σαγιονάρες ή κάποιο άλλο είδος παντόφλας. Μην περπατάτε ξυπόλητη.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να γυμνάζεστε με καθαρές φόρμες και να χρησιμοποιείτε ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι και ταλκ για να παραμείνετε στεγνή. Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με μια όχι ιδιαίτερα καθαρή φόρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα που μοιάζουν με ακμή. Όσον αφορά στους κάλους των χεριών από τα όργανα ή των ποδιών από τα αθλητικά παπούτσια, σιγουρευτείτε ότι για τα μεν χέρια φοράτε ειδικά προστατευτικά γάντια και ειδικές κάλτσες γυμναστικής για τα πόδια.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...