Μέση λεπτή- ίσια κοιλιά

Αν στο τραπέζι σας είναι αδύνατον ν’ αντισταθείτε σ’ ένα πλούσιο και ορεκτικό πιάτο, αν με την καθιστική ζωή που ζείτε δεν κάνετε κάποιες ασκήσεις ή δεν πηγαίνετε σε κάποιο γυμναστήριο αν με λίγα λόγια, είστε λαίμαργη και τεμπέλα, τότε δεν κάνετε άλλο από το να προετοιμάζετε το έδαφος στο φοβερότερο εχθρό της γραμμής σας: το πάχος και τη δημιουργία μιας αντιαισθητικής κοιλίτσας.

 

Για να ελαττώστε αυτό το δυσάρεστο…πλεόνασμα, εξαρτάται από τη θέλησή σας να περιορίσετε το φαγητό, να επιβάλετε στον εαυτό σας να περπατάτε, έστω και μέχρι το γραφείο και το πιο  φυσιολογικό και αποτελεσματικό μέσο αδυνατίσματος: να περιλάβετε στο πρόγραμμά σας τη γυμναστική, εκτελώντας με τη βοήθεια μας μια σειρά από ασκήσεις εύκολες, μελετημένες ειδικά για την εξαφάνιση της κοιλιάς.

Ποιο είναι το ποιο καλό σπορ. Εδώ τα περιθώρια επιλογής είναι τεράστια. Από το πιο απλό το ποδήλατο μέχρι τους περίφημους κοιλιακούς. Όλα τα όργανα και τα σπορ «παίζουν» ή βαράκια, κολύμπι, περπάτημα, χορός.

Και τώρα γυμναστική και μάλιστα πρωινή, ξεκλέβοντας μερικά λεπτά από τον ύπνο σας.

Πρώτη άσκηση:

Είναι απλή και μπορεί να γίνει πολλές φορές και σε πολλά μέρη.

Τραβήξτε μέσα την κοιλιά, ακουμπήστε τις παλάμες σας πάνω της και αναπνεύστε βαθιά. Στη θέση αυτή μείνετε μετρώντας μέχρι το έξη, έπειτα εκπνεύστε με δύναμη και συνεχίστε να μετράτε ως το 12…14…20, τραβώντας πάντα την κοιλιά προς τα μέσα. Έτσι, αναπνέετε μόνο με το στήθος, επαναλάβετε την άσκηση 5-6 φορές ώστε ν’ αποκτήσετε τον έλεγχο της αναπνοής σας. Την ίδια άσκηση, (χωρίς να ακουμπάτε την κοιλιά σας) μπορείτε να την κάνετε, στο λεωφορείο, στη δουλειά κ.α.

Δεύτερη άσκηση:

Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τις γάμπες τεντωμένες περίπου 20εκ. Στριφογυρίστε τες διαδοχικά σαν να διαγράφετε στον αέρα μικρούς κύκλους προς τα έξω, τρεις φορές. Αφήστε τες έπειτα να πέσουν στη γη. Αναπνεύστε βαθιά και επαναλάβετε την άσκηση, κρατώντας πάντα τα μπράτσα κάτω από το κεφάλι διπλωμένα.

Εξαφανίστε το αντιαισθητικό πάχος της κοιλιάς. Μια σειρά από απλές κι ευχάριστες γυμναστικές ασκήσεις, θα εξαφανίσουν το πάχος της κοιλιάς και θα σφίξουν, θα δυναμώσουν τους μυς της.

Τρίτη άσκηση:

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τεντωμένα τα πόδια και τα χέρια κατά μήκος του κορμιού. Με μια μόνο κίνηση, διπλώστε τώρα το αριστερό γόνατο, φέρνοντας το όσο μπορείτε προς το στήθος. Αγκαλιάστε  το γόνατο με τα δύο σας χέρια και κουνήστε το εδώ και εκεί επαναλάβετε της άσκηση με το δεξί γόνατο 8-10 φορές. Μην παραλείπετε  συγχρόνως να εισπνέετε και να εκπνέετε ρυθμικά. Αν θέλετε να έχει ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα η άσκηση στους μυς της κοιλιάς μην αφήνετε τη γάμπα μετά την άσκηση, να ξαναπαίρνει την οριζόντια θέση της, αλλά κρατάτε την υψωμένη περίπου 10εκατ. Από το πάτωμα.

Τέταρτη άσκηση:

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τεντωμένα τα χέρια έπειτα σηκώστε τον κορμό και διπλώστε τον μπροστά μέχρι ν’ ακουμπήσουν οι άκρες των δακτύλων σας τις μύτες των ποδιών σας. Με  μια μόνο κίνηση, γυρίστε στην αρχική σας θέση κρατώντας πάντα τα χέρια τεντωμένα. Η άσκηση πρέπει να γίνεται με τον κορμό πολύ τεντωμένο. Για να έχει δραστικά αποτελέσματα στους μυς της κοιλιάς, πρέπει να σηκώνετε τον κορμό πολύ αργά, αναπνέοντας βαθιά. Τα πόδια πρέπει επίσης να μείνουν εντελώς ακίνητα. Αν στην αρχή σας είναι δύσκολο αυτό στερεώστε τα πόδια σας κάτω από ένα ντουλάπι ή στο έδαφος.

Μέση-κοιλιά, η βάση της κομψής σιλουέτας.

Πέμπτη άσκηση:

Καθίστε στο πάτωμα, ακουμπώντας τα χέρια στα πλάγια του σώματος και πίσω. Ξαπλώστε τώρα ελαφρά τον κορμό προς τα πίσω, σηκώνοντας συγχρόνως τις γάμπες μέχρι 20εκ από το πάτωμα. Στριφογυρίστε τες. Έπειτα κρατώντας τες πάντα τεντωμένες και ενωμένες από δεξιά στ’ αριστερά, πρώτα αργά, έπειτα πιο γρήγορα μετρώντας μέχρι το 8. Έπειτα από οκτώ στροφές, χαμηλώστε τις γάμπες, αναπνεύστε βαθιά και ξανακάντε την άσκηση 1-2 φορές.

Έκτη άσκηση:

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα μπράτσα κατά μήκος των πλευρών. Σηκώστε το σώμα σας από τη μέση και κάτω και φέρτε τα πόδια πάνω απ’ τον κορμό μέχρι ν’ ακουμπήσουν τα δάκτυλά σας στη γη, πάνω από το κεφάλι σας. Μείνετε σ’ αυτή τη θέση, όσο μπορείτε πιο πολύ και  απλώστε πάλι τα πόδια ίσια επαναλάβετε το ίδιο 5-6 φορές. Όταν τελειώνετε κάθε ‘άσκηση, παίρνετε βαθιά εισπνοή και εκπνέεται. Σ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, οι γάμπες πρέπει να είναι ενωμένες και τεντωμένες.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...