Μαλλιά – καλοκαίρι- ήλιος

Ανεξάρτητα, αν σας βρίσκουμε σε κάποια παραλία ή βρίσκεστε στην πόλη, το καλοκαίρι είναι μία χαρούμενη εποχή, αλλά και μία εποχή που ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Χαρείτε τα μαλλιά σας διατηρώντας τη λάμψη και τη φρεσκάδα τους. Δεν είναι δύσκολο. Απλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να εφαρμόσετε.

 

Μαλλιά και ήλιος, η πιο επικίνδυνη σχέση. Εσείς απολαμβάνετε τη θάλασσα και τον ήλιο, αλλά τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται. Γιατί τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο αλάτι ή το χλώριο και χάνουν την ελαστικότητά τους, όταν είναι βρεγμένα. Επίσης καταστρέφεται η δομή της τρίχας και έτσι αφυδατώνονται, ξεραίνονται, θαμπώνουν. Ούτε και οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι « διακριτικές » και ταλαιπωρούν, σε βαθμό απελπισίας τα μαλλιά σας.

Όπως και το δέρμα σας έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται προστασία. Γι αυτό:

 • Μετά από τη βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα, πηγαίνετε στο ντους και ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας για να απομακρυνθεί αλάτι ή χλώριο.
 • Αν δε φοράτε καπέλο ( κάτι που είναι απαραίτητο ) μην αμελείτε το αντηλιακό των μαλλιών σας.
 • Για να είναι σωστό το λούσιμο, το καλοκαίρι, καλό είναι να μην γίνεται βιαστικά. Διαθέστε 50 περίπου δευτερόλεπτα επιπλέον και λουστείτε σωστά.
 • Μη χρησιμοποιείτε σεσουάρ. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

 • Επισκεφτείτε τακτικά την κομμώτρια σας, για να αφαιρεθεί εγκαίρως η ψαλίδα, που το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη της εποχή.
 • Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε τα αντηλιακά προϊόντα μαλλιών όπως άλλωστε κάνετε και με τα αντίστοιχα για την επιδερμίδα.
 • Ένα ξέβγαλμα με χλιαρό νερό είναι το καλύτερο. Αποφύγετε κρύο ή πολύ ζεστό. Γιατί το πρώτο δεν ξεπλένει καλά τα μαλλιά και το δεύτερο φθείρει την τρίχα.
 • Η περιποίηση των μαλλιών, ειδικά καλοκαίρι, είναι απαραίτητη. Η χρήση μιας μαλακτικής κρέμας ή μάσκας επιβάλλεται ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών.
 • Αν διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα, χρησιμοποιήστε μετά το λούσιμο μία μάσκα θρέψης η οποία δυναμώνει, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει την τρίχα να ανακτήσει την ισορροπία του PH.
 • Όταν λούζεστε, φροντίστε να κάνετε απαλό μασάζ στα μαλλιά και αποφύγετε το έντονο τρίψιμο με τα δάκτυλα, γιατί έτσι δυναμώνουν περισσότερο.
 • Αν τα μαλλιά σας είναι σπαστά, αποφύγετε το βούρτσισμα, χρησιμοποιείστε αρκετή ποσότητα ισιωτικού γαλακτώματος.
 • Επιλέξτε ένα σαμπουάν με άρωμα, γιατί σε υψηλές θερμοκρασίες, το άρωμα έχει την τάση να διαχέεται εντονότερα στον αέρα.

Διαβάστε ακόμα

Discover

Sponsor

Πρόσφατα άρθρα

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...

MEGA ΦΡΟΥΤΟΑΓΟΡΑ KATSELIS

Στο MEGA ΦΡΟΥΤΟΑΓΟΡΑ KATSELIS, η οικογένεια μας δραστηριοποιείται στο χώρο της μαναβικής εδώ και τρεις γενιές. Πάντοτε με γνώση και αγάπη για το αντικείμενο...

Edem

10 Λόγοι Που Κάνουν Ιδανικά Τα Προϊόντα Εδέμ Διαθέτει μεγάληποικιλία σε υλικά για τη δημιουργία υπέροχων γευστικών συνδυασμών. Παρέχει έτοιμα υλικά πουμπορούν να χρησιμοποιηθούν από σεφ και νοικοκυρές στη...

ELIXIR SPA RETREAT

Μία όαση χαλάρωσης και ευεξίας που περιλαμβάνει ένα συγκρότημα 350 τ.μ., σε ένα εξαίσιο τοπίο 5 στρεμμάτων με όμορφα διαμορφωμένους κήπους, πευκοδάσος και συγκλονιστική...

Alkyon Hotel Resort & Spa

Το πολυτελές κέντρο ευεξίας ALKYON SPA CENTER, αποτελεί τη νέα επένδυση της διοίκησης του ξενοδοχείου Alkyon Hotel Resort & Spa που θέτει σαν πρωταρχικό...