Στεγνώνετε…σκουπίζετε.

Όπως για πολλά άλλα πράγματα, έτσι και για τα μαλλιά υπάρχουν μύθοι και παράδοξα που έχουν καμουφλαριστεί σαν σοφές συμβουλές της γιαγιάς ή της κομμώτριας της γειτονιάς. Τι να κρατήσετε και τι να πετάξετε; Εσείς κρίνετε.Υπάρχουν 4 απλά βήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να μάθετε να στεγνώνετε και να χτενίζετε σωστά τα μαλλιά σας:

 

1.Σκουπίστε τα με μια πετσέτα.

Μην επιχειρήσετε να τα φορμάρετε όσο είναι πολύ υγρά. Τυλίξτε τα στην πετσέτα και αφήστε τα γύρω στα 10 λεπτά.

Μην τα τρίβετε με την πετσέτα σας, καλύτερα πιέστε τα και στύψτε τα απαλά. Περάστε τα δάκτυλα μέσα από τα μαλλιά σας, για να τα ξεμπερδέψετε, και πριν αρχίσετε το στέγνωμα ψεκάστε τα με ένα προϊόν που θα τα προστατέψει από τη θερμότητα, τη αφυδάτωση και το στατικό ηλεκτρισμό

2.Πρώτα τις ρίζες.

Ανασηκώστε τις ρίζες με τα δάκτυλα και ξεκινήστε να στεγνώνετε από εκεί, με το πιστολάκι ρυθμισμένο στη μεσαία σκάλα. Με τον τρόπο αυτό θα δώσετε όγκο στα μαλλιά και θα τα στεγνώσετε ομοιόμορφα, καθώς οι άκρες στεγνώνουν πιο γρήγορα από τις ρίζες. Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, θα στεγνώσουν γρηγορότερα, γι αυτό μη χρησιμοποιήσετε πολύ ζεστό αέρα, για να μην τα καταστρέψετε. Καλό είναι να μη στεγνώνετε τα μαλλιά τελείως, αν θέλετε λάμψη στο τελικό αποτέλεσμα. Αν είναι λίγο νωπά, αυτό θα βοηθήσει και το styling . Σκύψτε μπροστά και κατευθύνετε το ζεστό αέρα όπως πέφτουν τα μαλλιά σας ( προς το πάτωμα δηλαδή ).Αν τώρα συμβεί αυτό, το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι ικανοποιητικό.

3.Στεγνώστε τα λίγα-λίγα.

Αυτό θα δώσει ομοιόμορφο όγκο στα μαλλιά. Μαζέψτε τα υπόλοιπα μαλλιά, για να μη σας εμποδίζουν, και στεγνώστε τα παίρνοντάς τα λίγα-λίγα, ξεκινώντας από χαμηλά και ανεβαίνοντας προς την κορυφή ρου κεφαλιού.Μην τυλίγετε πολλά μαλλιά στη βούρτσα-δε θα στεγνώσουν όλα και επιπλέον θα μπερδευτούν. Ο αέρας να πηγαίνει πάντα από πάνω προς τα κάτω, το πιστολάκι με τη βούρτσα πρέπει να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, σαν κολλημένα, και το ρύγχος της συσκευής να ακολουθεί την πορεία της βούρτσας. Τέλος, στείλτε κρύο αέρα στα μαλλιά, για να σταθούν.

  1. Απλώστε τα προϊόντα styling .

Η στιγμή και το τμήμα των μαλλιών που θα βάλετε τα προϊόντα αυτά είναι το ίδιο σημαντικά με τα ίδια τα προϊόντα. Εξαρτάται βέβαια από τον τύπο των μαλλιών σας και το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Για τα κατσαρά μαλλιά, προέχει να διατηρηθούν οι μπούκλες, γι αυτό το πιο κατάλληλο προϊόν είναι το κερί για τα μαλλιά. Απλώστε το όσο τα μαλλιά είναι ακόμα νωπά και χτενίστε τα για να πάει ομοιόμορφα παντού. Αν τα μαλλιά είναι λεπτά, έχουν ανάγκη από όγκο, γι αυτό βάλτε το προϊόν ου χρησιμοποιείτε στις ρίζες, όσο είναι λίγο νωπές. Αν πάλι προτιμάτε τα σπρέι, μην τα ψεκάσετε σε στεγνά μαλλιά, γιατί θα τα σκληρύνουν και θα τα κολλήσουν. Ψεκάστε τα σε όλα τα μαλλιά από κάποια απόσταση, όσο είναι νωπά.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...