Το λουτρό της Κλεοπάτρας

Αν νομίζετε ότι το μπάνιο και γενικότερα η επαφή του σώματος με το νερό, είναι μια απλή υπόθεση, κάνετε λάθος. Μάθετε πως ένα σωστό μπάνιο προστατεύει την υγεία, φροντίζει την ομορφιά και ηρεμεί τα κουρασμένα νεύρα.

 

Το μπάνιο δεν είναι μια αναγκαία διαδικασία καθαριότητας. Είναι ένα μέσο, το καλύτερο μέσο, για να ξεκουράσεις και να αναζωογονήσεις σώμα και ψυχή. Γι’ αυτό φροντίστε μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον να αφιερώσετε στον εαυτό σας και το σώμα σας την προσοχή που τους αξίζει.

Μπάνιο αλλά ένα σωστό μπάνιο και να είσαστε σίγουρες ότι η ξεκούραση και η τόνωση που θα νιώσετε θα σας ανταμείψουν.

Για μια απόλαυση: Το δέρμα είναι αυτό που μένει εκτεθειμένο στο κάθε τι. Ένα ζεστό μπάνιο είναι μια από τις πιο ωραίες απολαύσεις για το δέρμα σας. Το να μάθετε  να κάνετε το μπάνιο σας απόλαυση είναι ένα σημαντικό βήμα για την περιποίηση του. Χαρείτε το ζεστό νερό, τη γλυκιά χαλάρωση. Τι θα χρειαστείτε; Αλκαλικά που μαλακώνουν το νερό. Μια βούρτσα με μακριά λαβή και σκληρή τρίχα. Λοσιόν υδατική για το ξεραμένο σας δέρμα και ένα αρωματικό αφρόλουτρο.

Κατ’ αρχήν ρίχνετε στο νερό αλκαλικά. Τίποτε δεν είναι τόσο θείο και ανακουφιστικό όσο το μαλακό νερό για το λουτρό σας.  Το δέρμα σας γίνεται απαλό, το σαπούνι κάνει αφρό πιο εύκολα και η βούρτσα κυλάει πάνω στη στιλπνή σας επιδερμίδα. Ρίχνετε 1-2 φλιτζάνια αφρόλουτρο στη μπανιέρα προτού ανοίξετε δυνατά τις βρύσες. Η μυρωδιά του αφρόλουτρου και μόνο θα σας κάνει να νιώσετε ευφορία. Όταν η μπανιέρα σας έχει γεμίσει κατά τα ¾ μπείτε μέσα και αναπαυτείτε επί 10 λεπτά.

Θα αρχίζετε να χαλαρώνετε σταδιακά. Αρχίζοντας από τα δάκτυλα των ποδιών σας μέχρι το κεφάλι. Μη μείνετε περισσότερο από 10 λεπτά, γιατί η κούραση είναι μεγάλη, μπορεί να σας πάρει ο ύπνος. Μετά, καθιστή, αρχίστε να τρίβετε το σώμα σας με τη βούρτσα. Με μία σειρά όμως: χέρια (καρπούς), χέρια κατά μήκος, στήθη και πάνω από τα στήθη, ώμοι και βάση λαιμού, πλάτη, μασχάλες, στομάχι, γλουτοί, μηροί, πόδια.

Οι σωστές κινήσεις.

Η πρώτη κίνηση είναι τα χέρια και οι καρποί. Με μία κυκλική κίνηση, βουρτσίστε τα 25 φορές. Όταν θα έχετε τελειώσει και με τα δύο χέρια, πάλι με κυκλική κίνηση προχωρήστε στους αγκώνες.

Το κάθε βούρτσισμα βέβαια αποτελείτε από 2 κινήσεις, πάνω – κάτω. Συνεχίζετε με το στήθος. Βουρτσίστε το κάθε στήθος γύρω του, 15 φορές, και άλλες 15 ακριβώς πάνω από κάθε στήθος. Ακολουθούν οι ώμοι, 25 φορές τον κάθε ώμο και ωμοπλάτη. Επίσης μη ξεχάσετε τη βάση του λαιμού. Ξεπλύνετε και σαπουνίστε και πάλι τη βούρτσα. Μετά προχωρήστε στην πλάτη χαμηλά. Βουρτσίστε το λιγότερο 10 φορές από κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης. Μετά κάνετε τις ίδιες κινήσεις στο μπροστινό μέρος του κορμιού σας, κάτω από το στήθος μέχρι τη μέση και ανάμεσα στα στήθη. Μετά ξεπλυθείτε για να φύγει το σαπούνι από αυτά τα σημεία. Τώρα σηκωθείτε και βουρτσίστε το σημείο της πλάτης δίπλα στη μασχάλη. Κατόπιν την κοιλιά, 25 φορές. Κατόπιν βουρτσίστε τους γλουτούς, 25 φορές τον δεξιό και 25 τον αριστερό. Μετά συνεχίστε με την περιοχή πάνω από τους μηρούς στο πλάι των ποδιών σας και 25 φορές κατά μήκος του μηρού μέχρι το γόνατο. Στην περιοχή της ήβης και του πρωκτού δε χρειάζεται να γίνει αυτή η διαδικασία.

Καθίστε ξανά μέσα στην μπανιέρα και βουρτσίστε 25 φορές το κάθε γόνατο. Μετά τις γάμπες και τη βάση του ποδιού, 15 φορές το καθένα με φορά της βούρτσας προς τα πάνω, καταλήγοντας στους αστραγάλους. Ένα σωστό μπάνιο έφτασε στο τέλος του.

Τα αποτελέσματα: Πως θα μπορούσατε να χάσετε μια τέτοια εμπειρία. Μην ξεχνάτε, η φροντίδα φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα. Θα δείτε ότι η ξηρότητα, η κυτταρίτιδα, τα σπυράκια στην πλάτη, τους γλουτούς και τα χέρια, θα εξαφανιστούν. Δεν θα είναι πια ξηρά και άγρια τα πόδια σας.

Περισσότερη ενέργεια μέσα από τις φυσαλίδες

Η χρήση του νερού εξωτερικώς δεν είναι μόνο το λουτρό ή μπάνιο όπως συνηθίζεται να λέγεται. Υπάρχει το υδρόλουτρο, το ατμόλουτρο, το ποδόλουτρο κ.α.Το ατμόλουτρο κατά πολλούς, γίνεται με διάφορους τρόπους όπως:

Σε σάουνες ή σε μικρούς θαλάμους ή με ένα απλό τρόπο στο σπίτι μας. Σε ένα δωμάτιο μικρό με κλεισμένα παράθυρα ή πόρτες κάθεστε σ’ ένα σκαμνάκι γυμνή και τοποθετείτε κάτω, ανάμεσα στα πόδια του καθίσματος, μια λεκάνη γεμάτη καυτό νερό. Μετά σκεπάζεις το σώμα σου ολόκληρο, εκτός από το κεφάλι με δύο σεντόνια, που θα αγγίζουν καλά το πάτωμα και θα περικλείουν τη λεκάνη με το καυτό νερό. Μετά από 20-25 λεπτά ξεσκεπάζεστε. Ύστερα από κάθε ατμόλουτρο, γίνεται αμέσως ένα γενικό πλύσιμο του σώματος με ντους από χλιαρό νερό. Μετά σκεπάζουμε το σώμα πολύ καλά με το μπουρνούζι και στη συνέχεια τρίβουμε όλο το σώμα μας με μια πετσέτα χνουδωτή 8-10 φορές για εντριβή.

Ποδόλουτρο: Ανακουφίζει τα φλεγόμενα πόδια, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και περιποιείται την επιδερμίδα των ποδιών χαρίζοντας απαλότητα. Μαλακώνει τους κάλους και τους χόνδρους. Έχει αποσμητική ενέργεια. Μετά από ένα ποδόλουτρο θα νιώσετε αμέσως την ευεργετική ενέργεια και τα πόδια σας θα είναι ελαφρά , δροσερά και ξεκούραστα. Για ένα σωστό ποδόλουτρο, τα πόδια πρέπει να μείνουν περίπου 20 λεπτά σε ζεστό-χλιαρό νερό. Μετά τα τρίβουμε με μία χνουδωτή πετσέτα.

Θαλασσοθεραπεία: Η λέξη πλέον είναι διεθνής και εμείς είμαστε λαός αφάνταστα τυχερός, μια και περιβαλλόμαστε από μία υπέροχη θάλασσα. Η θάλασσα, το ιώδιο, το αλάτι, τα φύκια κάνουν θαύματα στο σώμα μας αλλά και γενικότερα στον οργανισμό μας.

 

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...