Τρικ «εξολόθρευσης» των πονοκεφάλων.

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που απεχθάνονται τα χάπια; Τότε αυτά τα τρικ είναι για όλους εσάς.

 

Ψύξτε τον πόνο σας

Μην πάτε μακριά. Μόνον ως το ψυγείο σας και συγκεκριμένα, την κατάψυξη σας. Θυμηθείτε: Το παγωμένο νερό είναι φυσικό και παρέχεται δωρεάν (σε ένα μεγάλο μέρος του). Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να σταματήσετε τον πονοκέφαλο είναι να παγώσετε το κεφάλι σας. Μετά τα πρώτα σημάδια του πόνου τοποθετήστε πάνω στο μέτωπο σας μια παγοκύστη τυλιγμένη σε πετσέτα ή μια σακούλα κατεψυγμένων λαχανικών

Ανεβάστε τη θερμοκρασία

Αν ο πονοκέφαλος σας προέρχεται από ένταση, ίσως να προτιμήσετε θερμική θεραπεία αντί για την ψυκτική. Κάθε φορά που νιώθετε ένταση, σφίγγουν οι μύες του αυχένα σας καθώς και οι αρτηρίες σας κάτι που μειώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο σας και προκαλεί την κεφαλαλγία έντασης. Η θερμότητα βοηθά, καθώς μαλακώνει τους μυς και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Δοκιμάστε μια θερμοφόρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, ένα καυτό ντους για αρκετή ώρα (βάλτε το νερό να πέφτει στον αυχένα σας) ή ένα καυτό μπάνιο.

Τυλίξτε τον πόνο

Τελικά ήταν σοφές οι γιαγιάδες μας όταν τύλιγαν σφιχτά το κεφάλι τους με ένα ύφασμα, κάθε φορά που τις έπιανε πονοκέφαλος. Με τη διαδικασία αυτή μειώνεται η ροή αίματος προς το τριχωτό της κεφαλής και παράλληλα μειώνονται οι δυνατοί και σουβλεροί πόνοι της ημικρανίας. Τα ίδια αποτελέσματα θα έχετε εάν τυλίξετε το μέτωπο σας και τη βάση του κρανίου σας με μαντίλι ή πετσέτα.

Πάρτε έναν υπνάκο

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να διώξουν τον πονοκέφαλο με λίγο ύπνο. Η καλύτερη στάση ύπνου είναι μάλλον ανάσκελα, με την πλάτη στο στρώμα, καθώς αν κοιμηθείτε σε άβολη στάση ή μπρούμυτα, με το στομάχι στο στρώμα, οι μύες του αυχένα σφίγγονται, με αποτέλεσμα ο πονοκέφαλος να συνεχίζεται.

Σταθείτε ίσια

Οι στάσεις που υιοθετούμε καθημερινά παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις κεφαλαλγίες έντασης. Αποφύγετε να γέρνετε το κεφάλι σας προς τη μια πλευρά, γιατί αυτή η στάση προκαλεί σύσφιξη των μυών του αυχένα.

Κάντε γκριμάτσες

Το μυστικό έγκειται στην κίνηση των μυών. Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις που μας προτείνουν οι ειδικοί, για να ανακουφίσετε τους πόνους. Συμβουλή μας: εξασκηθείτε τώρα και μετά εφαρμόστε τις στο πρώτο σημάδι κεφαλαλγίας. Ανασηκώστε τα φρύδια σας, πρώτα και τα δύο μετά κάθε ένα ξεχωριστά. Κλείστε σφιχτά τα μάτια σας, πρώτα και τα δυο. έπειτα κάθε ένα ξεχωριστά. Σουφρώστε τα φρύδια σας. Χασμουρηθείτε βαθιά. Μετακινήστε το σαγόνι σας από τη μια πλευρά στην άλλη. Ζαρώστε τη μύτη σας. Μετά κάντε διάφορους μορφασμούς. Αυτοσχεδιάστε.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Αν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι βαθιές αναπνοές μπορούν να καταπραΰνουν την ένταση. Η σωστή τεχνική απαιτεί το στομάχι σας να μετακινείται περισσότερο από το θώρακα σας.

Βαδίστε

Αν ο πονοκέφαλος δεν είναι ιδιαίτερα έντονος, κάντε έναν περίπατο. Οι ασκήσεις αεροβικής γυμναστικής όχι μόνο σας βοηθούν να χαλαρώσετε, αλλά και αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα των ενδορφινών, χημικών ουσιών του εγκεφάλου που μειώνουν τον πόνο.

Αυθυποβολή: Πολύς κόσμος έχει βρει το δικό του «φάρμακο» για τη θεραπεία των πονοκεφάλων. Μπορεί να είναι εμπειρικά, αντιεπιστημονικά ή γιατί όχι και παράξενα. Το σπουδαιότερο όμως φάρμακο είναι που στηρίζεται στη ενεργητική επίδραση της αυθυποβολής.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...