Χειροπρακτική – Μασάζ

Ξεκινώντας από την θεωρεία του Ιπποκράτη ότι όλα τα προβλήματα ξεκινάνε από την σπονδυλική στήλη, ο Ντάνιελ Πάλμερ, ο ιδρυτής της φυσιοθεραπευτικής, ανακάλυψε την «χειροπρακτική», μια λέξη που την επινόησε από τα ελληνικά, για να υποδηλώσει ότι είναι κάτι που γίνεται με τα χέρια.

 

Συν τω χρόνο, κάποιοι χειροπρακτικοί χρησιμοποιούσαν πολύ εντυπωσιακές “σαχλοσυσκευές”, εντελώς τιποτένιες φυσικά, για να διορθώνουν υποτίθεται, τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης. Οι γιατροί τότε, αποδοκίμασαν αυτή την τακτική. Οπωσδήποτε με τα χρόνια, η χειροπρακτική έχει αλλάξει και σήμερα βοηθάει πολύ κόσμο.

Μασάζ το ευεργετικό

Εδώ δεν θα εξηγήσουμε τα υπέρ που έχετε κάνοντας μασάζ σε κάποια σημεία του σώματος σας. Εδώ σας προτείνουμε κάποιες τεχνικές που ασκούνται σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας και βοηθάνε στην κυκλοφορία και την οξυγόνωση των ιστών.Το μασάζ έχει γίνει ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα ενάντια στους ξέφρενους ρυθμούς που φέρνουν νευρικότητα και κούραση. Ένα ολοκληρωμένο μασάζ ξεκουράζει και προσφέρει ευεξία.

Το slow  μασάζ

Είναι ένα σύνολο τεχνικών που σκοπεύουν στη διέγερση της αίσθησης της αφής. Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε 5 αισθήσεις, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν να τις χρησιμοποιούν. Το μασάζ χρησιμεύει προκειμένου να τις ενεργοποιήσει. Η ιδιαιτερότητα του slow μασάζ είναι η ελαφρότητα του αγγίγματος. Όσο πιο ελαφρύ και αργό είναι, τόσο πιο αποτελεσματικό γίνεται. Ενεργεί ακόμη βαθύτερα, βοηθώντας για παράδειγμα να ξεπεραστεί ο φόβος και η ένταση που μπορεί να νιώθουμε σε σχέση με τους άλλους.

Αmma μασάζ

Αν και η λέξη Amma έχει κινέζικη ρίζα (αποτελείται από τα δύο κινέζικα ιδεογράμματα που χρησιμοποιούνται για τη λέξη μασάζ: ΑΝ και ΜΟ, που σημαίνουν «ηρεμία μέσω αφής», το Amma είναι «γέννημα θρέμμα» της ιαπωνικής κουλτούρας: ήταν το μοναδικό παραδοσιακό μασάζ, που εφαρμοζόταν σε ευρεία κλίμακα.  Αισθάνεστε ψυχολογικά πεσμένοι με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο; Τίποτα καλύτερο από τη δοκιμασία του «amma», το άνετο και γρήγορο μασάζ που επιτρέπει σε 20 λεπτά την ανάπτυξη της ενέργειας και αναζωογόνησης. Το Amma έχει ονομαστεί και «βελονισμός χωρίς βελόνες», αφού ακολουθώντας τις διόδους του βελονισμού χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές του χεριού πάνω σε ορισμένα σημεία του σώματος, που διεγείρουν το νευρικό και το κυκλοφορικό σύστημα και δημιουργούν καλύτερη ροή ενέργειας στο σώμα. Επεμβαίνει με κινήσεις, πιέσεις, αιωρήσεις και διάφορους τύπους χτυπήματος με τα χέρια στην πλάτη, τη ράχη, τα χέρια, το κεφάλι οποιαδήποτε στιγμή, ανεξαρτήτου σωματικής διάπλασης, ηλικίας ή φύλου.

Shiatsu

Το shiatsu, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ιαπωνία και έχει ως βάση του τους ενεργητικούς κύκλους του σώματος. Shiatsu, (Σιάτσου) στα Ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα. Αξιοποιεί  μια ποικιλία από διαφορετικές τεχνικές, όπως οι διατάσεις, οι κινήσεις και οι πιέσεις ειδικών σημείων. Ο σκοπός του είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη ευεξία, επιδρώντας σε σώμα, νου και πνεύμα. Προσφέρει βαθειά χαλάρωση και ανακούφιση από τις εντάσεις και το στρες, που ευθύνονται έμμεσα ή άμεσα για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Συμπτώματα όπως οι πονοκέφαλοι, η δυσκαμψία και οι πόνοι στην πλάτη πολλές φορές εξαφανίζονται ενώ μεγαλώνει η διαύγεια και η ταχύτητα σκέψης. Οι καταστάσεις που έχουν σχέση με τα προβλήματα του συστήματος αναπαραγωγής, απόκλισης από τη φυσιολογική ευθυγράμμιση του σκελετού και συναισθηματικές δυσκολίες συχνά βελτιώνονται γιατί το shiatsu βοηθά τα κύρια συστήματα και τις λειτουργίες του σώματος να αποκτήσουν και πάλι τη φυσιολογική τους ισορροπία και τον σωστό ρυθμό λειτουργίας τους.  Είναι πια μια από τις δημοφιλέστερες και πιο διαδεδομένες μεθόδους σωματικού χειρισμού στον κόσμο.

Σουηδικό μασάζ 

Το Σουηδικό μασάζ αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ανακουφιστούν από μυϊκούς πόνους, να χαλαρώσουν το κεντρικό νευρικό σύστημα τους και γενικά βοηθάει να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα. Είναι η πιο διαδεδομένη μορφή θεραπευτικής μάλαξης, η οποία, ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, το Σουηδικό μασάζ ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του στρες, ενώ έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση των πονοκεφάλων και της κατάθλιψης. Πρόσφατα το μασάζ Σουηδικού τύπου, αποδείχθηκε χρήσιμο για την καταπολέμηση του χρόνιου πόνου, για την αντιμετώπιση των μυϊκών σπασμών, για την αποθεραπεία τραυματισμών από τα σπορ. Κατά τη διάρκεια αυτού του μασάζ, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν ζύμωμα, παθητικό μασάζ στις αρθρώσεις και βαθιές κυκλικές κινήσεις.

Μασάζ με ζεστά βότσαλα

Όπως υποδηλώνει το όνομα, θερμά βότσαλα τοποθετούνται σε βασικά σημεία του σώματός σας και η ζέστη τους βοηθά στην απομάκρυνση της έντασης από τους τεταμένους μύες και τους μαλακώνει. Η θερμότητα από τις πέτρες διευκολύνει τον θεραπευτή να αποκτήσει πρόσβαση σε βαθύτερα μυϊκά στρώματα και να αφαιρέσει τον πόνο. Τοποθετώντας τις ζεστές, λείες, ηφαιστειακές πέτρες στα σωστά σημεία του σώματος, ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν ανάγκη από χαλάρωση, εξισορροπείται η ροή της ενέργειας του σώματος. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι ηφαιστειογενείς και λειτουργούν τόσο χαλαρωτικά για το σώμα, όσο και θεραπευτικά- κατά των πονοκεφάλων, του πόνου στους μύες, της αϋπνίας ακόμα και της κατάθλιψης. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιταχύνουν χάρη στη θερμότητα το μεταβολισμό, δηλαδή συμβάλλουν στο αδυνάτισμα. Πριν την εφαρμογή ο θεραπευτής θερμαίνει τις πέτρες σε νερό που βράζει στους 1200 ή στους 1500 C. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το είδος μασάζ με άλλα και να έχετε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, όπως με τα αιθέρια έλαια, όπου εκλύεται η θετική ενέργεια, η οποία θα κατακλύσει το σώμα και θα εξασφαλίσει ισορροπία και αρμονία σώματος και ψυχής.

 

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...