Χρώμα…προσθέτει θηλυκότητα.

Αυτό πίστευαν οι περισσότερες γυναίκες που ασχολούνται με …τρίχες. Η μόδα κάθε εποχή επιβάλλει τα χρώματά της και οι σύγχρονες γυναίκες «παίζουν» δημιουργικά με την παλέτα των χρωμάτων που προστάζει αυτή η μόδα.

 

Το χρώμα, τονώνει την διάθεση μας. Γι’ αυτό και τα αλλάζουμε ακόμη κι αν δεν υπάρχει ανάγκη. Αλλά θα μου πείτε, γιατί όχι αφού μας αλλάζουν look, μας δίνουν ίσως μια άλλη προσωπικότητα. Οι τάσεις της μόδας αποτελούν πάντα μια καλή αφορμή για να διαλέξουμε μια νέα απόχρωση για τα μαλλιά μας. Η πιο ασφαλής επιλογή, είναι εκείνη που δεν απέχει υπερβολικά από το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας. Υπάρχουν μόνιμες βαφές, ημιμόνιμες ή βαφές στον ίδιο τόνο. Για καλύτερη επιτυχία καλό είναι οι βαφές να γίνονται στο κομμωτήριο, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν και στο σπίτι.

Φυσικό χρώμα: Όταν τα μαλλιά μας είναι σκούρα η μελαμίνη μας αποτελείται από κοκκώδεις και ραβδόμορφες χρωστικές ουσίες. Όταν υπερτερούν οι κοκκώδεις τότε το χρώμα των μαλλιών μας είναι σκούρο. Ενώ όταν στη μελαμίνη υπερτερούν οι ραβρόμορφες ουσίες τότε το χρώμα των μαλλιών μας είναι ανοιχτό. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε άσπρες τρίχες για ν’ αποφασίσουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας. Το χρώμα αλλάζει την ψυχολογία μας ή απλά αν είναι στην ίδια απόχρωση τους χαρίζει λάμψη.

Οι μόνιμες βαφές ανοίγουν τα λέπια της τρίχας, επιτρέποντας στο χρώμα να εισχωρήσει μέχρι το φλοιό της. Μόλις το χρώμα διεισδύσει, τα λέπια κλείνουν και το χρώμα «κλειδώνεται». Οι βαφές περιέχουν αμμωνία και σε αυτή οφείλεται το άνοιγμα των λεπιών της τρίχας, ώστε να διεισδύσουν σ’ αυτήν τα χρωστικά. Αυτού του είδους η βαφή μπορεί να μας εξασφαλίσει μέχρι και 3-4 τόνους πιο ανοιχτό χρώμα σε σχέση με το φυσικό μας. Στην περίπτωση πάλι που επιθυμείτε μια ακραία αλλαγή χρώματος, πρέπει απαραιτήτως να προηγηθεί ντεκαπάζ.

Περιποίηση μαλλιών: Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν φροντίδα. Στην αγορά υπάρχουν ειδικές φόρμουλές που εμποδίζουν το ξεθώριασμα του χρώματος κάτι αρκετά σημαντικό. Επίσης υπάρχουν φόρμουλες αναδόμησης,που έχουν μεγάλη διεισδυτική δύναμη, κάτι που είναι απαραίτητο,  με αποτέλεσμα να εισχωρούν βαθιά στο φλοιό της τρίχας και την ενισχύουν από μέσα.

 

Tips:

  • Για το τελικό χρώμα σημαντικό ρόλο παίζει η φυσική βάση των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι όταν η βάση είναι πολύ σκούρα, οι χρωματικές επιλογές μειώνονται αισθητά.
  • Η χρήση χένας εμποδίζει τη λειτουργία των βαφών και πολλές φορές οδηγεί σε μη επιθυμητά αποτελέσματα
  • Αν κάνετε περμανάντ ή ισιωτική διαδικασία, τότε πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα για να προχωρήσετε στο βάψιμο των μαλλιών.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε βαφή, δοκιμάστε τη σε ένα μικρό κομμάτι του δέρματος,όπως για παράδειγμα στο λαιμό, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας δημιουργήσει αλλεργική αντίδραση.
  • Αν έχετε πρόβλημα από ερεθισμού στο δέρμα του κεφαλιού, καλό είναι να καταφεύγετε σε φυτικές βαφές.
  • Τα ανοιχτά ξανθά μαλλιά κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται άτονο, όταν είναι αμακιγιάριστο. Ενώ τα σκούρα τονίζουν τα χαρακτηριστικά σας αλλά και τις τυχόν ρυτίδες ή άλλες ατέλειες.
  • Για να τονίσετε «ανώδυνα» και διακριτικά το φυσικό σας χρώμα, μια ήπια λύση είναι οι ανταύγες. Φωτίζουν το πρόσωπο, σας αλλάζουν look και το σημαντικότερο χωρίς να έχουν ανάγκη κάθε μήνα από… ρετούς.

  • Η επιλογή του χρώματος είναι σε συνάρτηση με το χρώμα της επιδερμίδας αλλά και των ματιών, όπως και με τον τρόπο ζωής μας ή το μακιγιάζ που ακολουθούμε. Μην ξεχνάτε ότι μια τεράστια αλλαγή χρώματος ή look μπορεί να σας αναγκάσει να αλλάξετε γκαρνταρόμπα.
  • Είμαστε Ελληνίδες και καιρός είναι να επανέλθουμε στα φυσικά μας χρώματα. Εξ’ άλλου τα ανέκδοτα για τις ξανθιές έχουν πάρει μεγάλη έκταση. Γι’ αυτό ας ξαναθυμηθούμε τις όμορφες ανταύγειες που χαρίζει ο ήλιος στα καστανά μαλλιά.
  • Περιποιηθείτε λοιπόν τα μαλλιά σας, όποια και αν είναι η φύση ή οι ανάγκες τους. Φροντίστε τα με τον τρόπο που τους ταιριάζει για να δείτε να ομορφαίνουν και να λάμπουν μέρα με την ημέρα. Γι’ αυτό προσοχή στην αλόγιστη χρήση προϊόντων styling ή βαφών που επιβαρύνουν και επιδεινώνουν την κατάστασή τους.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...