7 προβλήματα ζητούν λύση

Αποφασίσατε να πάτε στο γυμναστήριο, αλλά δεν τα πηγαίνετε καθόλου καλά; Σκέπτεστε και προβληματίζεστε τι πρέπει να κάνετε; Θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο, αλλά δεν προλαβαίνετε;

 

Αν είσαστε σε τέτοια φάση, εμείς αναζητήσαμε 7 συνηθισμένα προβλήματα και βρήκαμε και σας δίνουμε τις λύσεις τους.

1.Το πρόβλημα: Υπερβολική άσκηση.

Γυμνάζεστε τουλάχιστον μια ώρα κάθε μέρα, αλλά δε χάνετε βάρος. Η αεροβική άσκηση διάρκειας άνω των 45΄ είναι υπερβολική, επειδή το σώμα σας δε διατηρεί το αναγκαίο επίπεδο έντασης, ώστε να συνεχίσει να καίει λίπος.

Η λύση

Μειώστε την αεροβική άσκηση σε 20 – 45 λεπτά, αλλά αυξήστε την ένταση. Ένας απλός τρόπος για να το ελέγξετε: Σας είναι δύσκολο να συζητάτε, ενώ κάνετε μια καρδιαγγειακή άσκηση, διαφορετικά, γυμνάζεστε σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

 

2.Το πρόβλημα: Κακός Προγραμματισμός.

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο χωρίς να έχετε στο μυαλό σας κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Σκέφτεστε: «Μια και είμαι εδώ, γυμνάζομαι». Αν απλώς τριγυρνάτε στο γυμναστήριο, δεν πρόκειται ποτέ να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η λύση

 • Ζητήστε από ένα γυμναστή να σας βοηθήσει να καταρτίσετε ένα πρόγραμμα και ακολουθήστε το πιστά. • Αν θέλετε να αυτοσχεδιάσετε, να περιλάβετε στο πρόγραμμά σας 20΄ αεροβικής δραστηριότητας, 10΄ στρέτσινγκ και 30΄ ασκήσεις με βάρη.

 

3.Το πρόβλημα: Τοπική Γυμναστική.

Συγκεντρώνετε την προσοχή σας ένα σημείο, αλλά παρόλα αυτά δε βλέπετε καμία βελτίωση. Αν πρέπει να χάσετε, οι μύες σας θα φαίνονται καλύτερα μόνο όταν κάψετε το στρώμα του λίπους που βρίσκεται από πάνω τους με αεροβική άσκηση.

Η λύση

 • Βάλτε στόχο να κάνετε 20΄ – 45΄ αεροβική γυμναστική τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
 • Κάντε δυναμωτικές ασκήσεις μυών δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα –όχι μόνο στο σημείο που έχετε πρόβλημα- τόσο για να δυναμώσετε, όσο και για να ισορροπήσετε τις αναλογίες σας.

 

 1. Το πρόβλημα: Στασιμότητα.

Κάνετε την ίδια καρδιαγγειακή ή με βάρη γυμναστική κάθε μέρα, χωρίς να αυξάνετε τη δυσκολία της. Αν δεν κάνετε περιοδικά πιο έντονη τη γυμναστική σας, οι μύες σας θα αδρανήσουν και θα σταματήσουν να βελτιώνονται.

Η λύση

 • Ενισχύστε τις καρδιοτονωτικές ασκήσεις σας με διαλείμματα ενός λεπτού εντατικής άσκησης για κάθε πέντε λεπτά που γυμνάζεστε.
 • Ασκηθείτε πιο εντατικά με βάρη, προσθέτοντας στην αρχή μερικές ακόμα επαναλήψεις και αυξάνοντας το βάρος.

 

 1. Το πρόβλημα: Προσηλωμένοι σε ένα στόχο.

Έχετε βρει μια άσκηση που σας αρέσει περισσότερο και κάνετε μόνο αυτή. Νομίζετε ότι έχει αποτέλεσμα επειδή ιδρώνετε, αλλά στην πραγματικότητα οι μύες σας λόγω εθισμού δε βελτιώνονται πλέον.

Η λύση

 • Μη σταματήσετε την άσκηση που σας αρέσει, απλά να την εναλλάσσετε με μερικές καινούργιες.
 • Δοκιμάστε καινούργιες δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο που θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση, όπως το ποδήλατο ή η πεζοπορία.

 

 1. Το πρόβλημα: Προσποιείστε.

Ακολουθείτε πρόγραμμα αεροβικής άσκησης με θρησκευτική ευλάβεια, αλλά κρύβεστε πίσω πίσω και ξοδεύετε όσο το δυνατό λιγότερη ενέργεια στις ασκήσεις. Ή περνάτε το χρόνο σας στο γυμναστήριο, φλερτάροντας και κουτσομπολεύοντας αντί να γυμνάζεστε.

Η λύση

 • Όταν γυμνάζεστε φανταστείτε το σώμα που θέλετε ν’ αποκτήσετε
 • Όταν είστε πολύ κουρασμένη για να πάτε στο γυμναστήριο, ακυρώστε το. Οι μέρες ξεκούρασης είναι σημαντικές για κάθε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Αν διακόψετε για λίγο, θα επιστρέψετε δριμύτερη.

 1. Το πρόβλημα: Κακός συντονισμός χρόνου.

Σκοπεύετε να ξεγλιστρήσετε το μεσημεράκι την ώρα του φαγητού από το γραφείο στο κοντινό γυμναστήριο, ή μετά τη δουλειά, αλλά δεν τα καταφέρνετε ποτέ. Και την ώρα αυτή μάλλον θα προτιμούσατε το μαξιλάρι σας από το γυμναστήριο.

 Η λύση

 • Πηγαίνετε στο γυμναστήριο με μια φίλη ή προτιμήστε την πρωινή γυμναστική, ώστε τίποτα να μην μπορεί να μπει ανάμεσα σε σας και τη γυμναστική σας. Θα κάψετε αποδεδειγμένα περισσότερο λίπος και θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με μεγαλύτερη ενέργεια.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...