7 προβλήματα ζητούν λύση

Αποφασίσατε να πάτε στο γυμναστήριο, αλλά δεν τα πηγαίνετε καθόλου καλά; Σκέπτεστε και προβληματίζεστε τι πρέπει να κάνετε; Θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο, αλλά δεν προλαβαίνετε;

 

Αν είσαστε σε τέτοια φάση, εμείς αναζητήσαμε 7 συνηθισμένα προβλήματα και βρήκαμε και σας δίνουμε τις λύσεις τους.

1.Το πρόβλημα: Υπερβολική άσκηση.

Γυμνάζεστε τουλάχιστον μια ώρα κάθε μέρα, αλλά δε χάνετε βάρος. Η αεροβική άσκηση διάρκειας άνω των 45΄ είναι υπερβολική, επειδή το σώμα σας δε διατηρεί το αναγκαίο επίπεδο έντασης, ώστε να συνεχίσει να καίει λίπος.

Η λύση

Μειώστε την αεροβική άσκηση σε 20 – 45 λεπτά, αλλά αυξήστε την ένταση. Ένας απλός τρόπος για να το ελέγξετε: Σας είναι δύσκολο να συζητάτε, ενώ κάνετε μια καρδιαγγειακή άσκηση, διαφορετικά, γυμνάζεστε σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

 

2.Το πρόβλημα: Κακός Προγραμματισμός.

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο χωρίς να έχετε στο μυαλό σας κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Σκέφτεστε: «Μια και είμαι εδώ, γυμνάζομαι». Αν απλώς τριγυρνάτε στο γυμναστήριο, δεν πρόκειται ποτέ να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η λύση

 • Ζητήστε από ένα γυμναστή να σας βοηθήσει να καταρτίσετε ένα πρόγραμμα και ακολουθήστε το πιστά. • Αν θέλετε να αυτοσχεδιάσετε, να περιλάβετε στο πρόγραμμά σας 20΄ αεροβικής δραστηριότητας, 10΄ στρέτσινγκ και 30΄ ασκήσεις με βάρη.

 

3.Το πρόβλημα: Τοπική Γυμναστική.

Συγκεντρώνετε την προσοχή σας ένα σημείο, αλλά παρόλα αυτά δε βλέπετε καμία βελτίωση. Αν πρέπει να χάσετε, οι μύες σας θα φαίνονται καλύτερα μόνο όταν κάψετε το στρώμα του λίπους που βρίσκεται από πάνω τους με αεροβική άσκηση.

Η λύση

 • Βάλτε στόχο να κάνετε 20΄ – 45΄ αεροβική γυμναστική τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
 • Κάντε δυναμωτικές ασκήσεις μυών δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα –όχι μόνο στο σημείο που έχετε πρόβλημα- τόσο για να δυναμώσετε, όσο και για να ισορροπήσετε τις αναλογίες σας.

 

 1. Το πρόβλημα: Στασιμότητα.

Κάνετε την ίδια καρδιαγγειακή ή με βάρη γυμναστική κάθε μέρα, χωρίς να αυξάνετε τη δυσκολία της. Αν δεν κάνετε περιοδικά πιο έντονη τη γυμναστική σας, οι μύες σας θα αδρανήσουν και θα σταματήσουν να βελτιώνονται.

Η λύση

 • Ενισχύστε τις καρδιοτονωτικές ασκήσεις σας με διαλείμματα ενός λεπτού εντατικής άσκησης για κάθε πέντε λεπτά που γυμνάζεστε.
 • Ασκηθείτε πιο εντατικά με βάρη, προσθέτοντας στην αρχή μερικές ακόμα επαναλήψεις και αυξάνοντας το βάρος.

 

 1. Το πρόβλημα: Προσηλωμένοι σε ένα στόχο.

Έχετε βρει μια άσκηση που σας αρέσει περισσότερο και κάνετε μόνο αυτή. Νομίζετε ότι έχει αποτέλεσμα επειδή ιδρώνετε, αλλά στην πραγματικότητα οι μύες σας λόγω εθισμού δε βελτιώνονται πλέον.

Η λύση

 • Μη σταματήσετε την άσκηση που σας αρέσει, απλά να την εναλλάσσετε με μερικές καινούργιες.
 • Δοκιμάστε καινούργιες δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο που θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση, όπως το ποδήλατο ή η πεζοπορία.

 

 1. Το πρόβλημα: Προσποιείστε.

Ακολουθείτε πρόγραμμα αεροβικής άσκησης με θρησκευτική ευλάβεια, αλλά κρύβεστε πίσω πίσω και ξοδεύετε όσο το δυνατό λιγότερη ενέργεια στις ασκήσεις. Ή περνάτε το χρόνο σας στο γυμναστήριο, φλερτάροντας και κουτσομπολεύοντας αντί να γυμνάζεστε.

Η λύση

 • Όταν γυμνάζεστε φανταστείτε το σώμα που θέλετε ν’ αποκτήσετε
 • Όταν είστε πολύ κουρασμένη για να πάτε στο γυμναστήριο, ακυρώστε το. Οι μέρες ξεκούρασης είναι σημαντικές για κάθε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Αν διακόψετε για λίγο, θα επιστρέψετε δριμύτερη.

 1. Το πρόβλημα: Κακός συντονισμός χρόνου.

Σκοπεύετε να ξεγλιστρήσετε το μεσημεράκι την ώρα του φαγητού από το γραφείο στο κοντινό γυμναστήριο, ή μετά τη δουλειά, αλλά δεν τα καταφέρνετε ποτέ. Και την ώρα αυτή μάλλον θα προτιμούσατε το μαξιλάρι σας από το γυμναστήριο.

 Η λύση

 • Πηγαίνετε στο γυμναστήριο με μια φίλη ή προτιμήστε την πρωινή γυμναστική, ώστε τίποτα να μην μπορεί να μπει ανάμεσα σε σας και τη γυμναστική σας. Θα κάψετε αποδεδειγμένα περισσότερο λίπος και θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με μεγαλύτερη ενέργεια.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

Απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα στα μπράτσα

Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση στα μπράτσα, είναι πολύ πιο διαδεδομένες από όσο φαίνεται. Αυτοί οι δύο επίμονοι εχθροί, δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν...

Στυλιστικές συμβουλές

Κάθε γυναίκα, έστω και μια φορά, βρέθηκε μπροστά στην ντουλάπα της χωρίς να ξέρει τι να φορέσει. Η ντουλάπα είναι γεμάτη, δεν υπάρχει ελεύθερος...

Είστε 40+;

Φτάσατε τα 40 και έχετε πέσει σε βαριά μελαγχολία; Και όμως βρίσκεστε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας, έχετε φτάσει ή κοντεύετε στην κορυφή της καριέρας σας και θέλετε και πρέπει να ξεχωρίζετε.

Υπολείμματα λαχανικών- φρούτων & ομορφιά

Όταν αναφερόμαστε στην προσωπική ομορφιά, τη συνδέουμε άμεσα με τη νεότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βέβαια δεν πρόκειται να σας πούμε πώς μπορείτε να...

Πονοκέφαλος και εναλλακτική θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, στρέφονται σε εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές φορές το «φάρμακο» είναι τόσο απλό, όσο το λάδι...