Ανδρική Στειρότητα

Στην Ελλάδα, περίπου ένα στα έξι ζευγάρια αδυνατεί να αποκτήσει παιδί, ενώ τόσο η εμπειρία, όσο και οι αριθμοί «φωτογραφίζουν» την αύξηση της ανδρικής στειρότητας.

 

Η υπογονιμότητα εμφανίζεται,τελικά, ως ένα πρόβλημα που λανθασμένα έχει συνδεθεί με το ρόλο της γυναίκας, καθώς τα στατιστικά δεδομένα, τουλάχιστον για τη χώρα μας, θεωρούν τους άνδρες υπεύθυνους για το 50% του συνόλου των περιπτώσεων.

Τα ζευγάρια στη χώρα μας που δεν μπορούν “φυσιολογικά” να κάνουν παιδί, αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού πληθυσμού, ενώ τα βασικότερα αίτια που προκαλούν την υπογονιμότητα, είναι επίκτητα γενετικά, ο τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες και το στρες.

Γεγονός η πτώση της ποιότητας του σπέρματος….

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής φαίνεται ότι δεν ευνοεί καθόλου την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος. Τα προβλήματα στο σπέρμα αποτελούν μια παγκόσμια πραγματικότητα, ενώ έχουν επισημανθεί και στην Ελλάδα. Όσο για τα αίτια, οι ενδείξεις, πολλές, αλλά οι αποδείξεις διερευνώνται…

Εν τω μεταξύ, την ώρα που το 35 με 40% των σύγχρονων ανδρών αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας, μειώνεται σταθερά και το ποσοστό των νέων ανδρών που έχουν πάνω από 20 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι κάτω από τα 20 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος υπάρχει πρόβλημα υπογονιμότητας.

Πριν από λίγα χρόνια, ο μέσος όρος των ανδρών είχε πάνω από 80 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος. Σήμερα, πολυάριθμες έρευνες δείχνουν ότι αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί στα 60 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα που αφορούν τη γονιμότητα του ανθρώπου είναι ανησυχητικά, χάρη στις προσπάθειες της επιστήμης και της τεχνολογίας, σήμερα μπορούν να επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό.
Οι σύγχρονες μέθοδοι της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ιδιαίτερα οι εξελιγμένες τεχνικές της μικροχειρουργικής του ωαρίου (μικρογονιμοποίησης), μπορούν να δώσουν κυήσεις ακόμη και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ολιγοσπερμίας.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

Απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα στα μπράτσα

Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση στα μπράτσα, είναι πολύ πιο διαδεδομένες από όσο φαίνεται. Αυτοί οι δύο επίμονοι εχθροί, δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν...

Στυλιστικές συμβουλές

Κάθε γυναίκα, έστω και μια φορά, βρέθηκε μπροστά στην ντουλάπα της χωρίς να ξέρει τι να φορέσει. Η ντουλάπα είναι γεμάτη, δεν υπάρχει ελεύθερος...

Είστε 40+;

Φτάσατε τα 40 και έχετε πέσει σε βαριά μελαγχολία; Και όμως βρίσκεστε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας, έχετε φτάσει ή κοντεύετε στην κορυφή της καριέρας σας και θέλετε και πρέπει να ξεχωρίζετε.

Υπολείμματα λαχανικών- φρούτων & ομορφιά

Όταν αναφερόμαστε στην προσωπική ομορφιά, τη συνδέουμε άμεσα με τη νεότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βέβαια δεν πρόκειται να σας πούμε πώς μπορείτε να...

Πονοκέφαλος και εναλλακτική θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, στρέφονται σε εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές φορές το «φάρμακο» είναι τόσο απλό, όσο το λάδι...