…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε απλά μέτρα για την προστασία τους.

Υπάρχουν 3 απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να υποστηρίξετε την υγεία των οστών σας:

Ασβέστιο. Βιταμίνη D. Άσκηση.
1. Το ασβέστιο στην καθημερινή διατροφή : Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για ενήλικες είναι 1.000 mg την ημέρα. Αυτό αυξάνεται σε 1.300 mg την ημέρα, για γυναίκες άνω των 50 ετών και άνδρες άνω των 70 ετών.
Συμβουλή: Το ασβέστιο στα τρόφιμα ποικίλλει, επομένως συμπεριλάβετε τρόφιμα υψηλότερα σε ασβέστιο στην καθημερινή σας διατροφή.

  1. Επαρκή επίπεδα βιταμίνης D: Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την απορρόφηση του ασβεστίου. Στην χώρα μας, η έκθεση στον ήλιο είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης D και απαιτεί μόνο λίγα λεπτά τις περισσότερες φορές.
    Συμβουλή: Για άτομα με χαμηλή ή ανεπαρκή βιταμίνη D, μπορεί να συνιστάται συμπληρώματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.
  2. Άσκηση: Η έρευνα έχει δείξει ότι συγκεκριμένοι τύποι άσκησης είναι καλύτεροι για τα οστά. Συνιστάται συνδυασμός αθλημάτων με βάρη (όπως τένις, μπάσκετ, τζόκινγκ) και άσκηση αντίστασης (με εξοπλισμό γυμναστικής).

Γνωρίστε τα οστά σας

Για να διατηρούνται τα οστά γερά, το σώμα διασπά το παλιό οστό και το αντικαθιστά με νέο οστικό ιστό. Όμως, από την ηλικία περίπου των 30 ετών η οστική μάζα σταματά να αυξάνεται, οπότε στόχος για την καλή υγεία των οστών είναι να διατηρηθεί όσο περισσότερη οστική μάζα γίνεται για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Μετά την ηλικία των 40, και ακόμη περισσότερο των 50 ετών, η οστική μάζα που διασπάται μπορεί να είναι περισσότερη από εκείνη που αντικαθίσταται. Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των οστών, όπως ορισμένες ιατρικές καταστάσεις ή φάρμακα που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κακής υγείας των οστών ή ένα οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης ή σε ορισμένους παράγοντες ο τρόπος  ζωής. Η έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης ή της χαμηλής οστικής πυκνότητας σημαίνει ότι μπορούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των οστών και τη διαχείριση της υγείας τους  και τη μείωση του κινδύνου κατάγματος Συζητήστε με το γιατρό σας, εάν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για κακή υγεία των οστών.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

Απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα στα μπράτσα

Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση στα μπράτσα, είναι πολύ πιο διαδεδομένες από όσο φαίνεται. Αυτοί οι δύο επίμονοι εχθροί, δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν...

Στυλιστικές συμβουλές

Κάθε γυναίκα, έστω και μια φορά, βρέθηκε μπροστά στην ντουλάπα της χωρίς να ξέρει τι να φορέσει. Η ντουλάπα είναι γεμάτη, δεν υπάρχει ελεύθερος...

Είστε 40+;

Φτάσατε τα 40 και έχετε πέσει σε βαριά μελαγχολία; Και όμως βρίσκεστε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας, έχετε φτάσει ή κοντεύετε στην κορυφή της καριέρας σας και θέλετε και πρέπει να ξεχωρίζετε.

Υπολείμματα λαχανικών- φρούτων & ομορφιά

Όταν αναφερόμαστε στην προσωπική ομορφιά, τη συνδέουμε άμεσα με τη νεότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βέβαια δεν πρόκειται να σας πούμε πώς μπορείτε να...

Πονοκέφαλος και εναλλακτική θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, στρέφονται σε εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές φορές το «φάρμακο» είναι τόσο απλό, όσο το λάδι...