Κανόνες υγιεινής, στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων

Η γυμναστική κάνει θαύματα στη σιλουέτα σας, στην αντοχή σας και στον αυτοσεβασμό σας, αλλά καμιά φορά δεν είναι ιδιαίτερα φιλική με το δέρμα σας. Διάφορα μικρόβια που υπάρχουν στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων μπορεί να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς, αν δεν ακολουθήσετε ορισμένους απλούς κανόνες υγιεινής.

 

Κονδυλώματα/ Κρεατοελιές:

  • Χώροι που χρειάζονται προσοχή

Μπορεί να κολλήσετε από την πισίνα ή περπατώντας ξυπόλητες στα αποδυτήρια. Επίσης αν ξαπλώνετε ή κάθεστε γυμνή στη σάουνα ή στο χαμάμ.

  • Πρόληψη και θεραπεία

Να κάθεστε πάντα πάνω σε μια στεγνή και καθαρή πετσέτα. Σε περίπτωση που δείτε κάτι ύποπτο, συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας, ο οποίος θα σας υποδείξει κάποια ειδική αλοιφή.

Δερματοφύτωση ( μεταξύ των δακτύλων του ποδιού και το πέλμα )

  • Χώροι που χρειάζονται προσοχή

Πρόκειται για μυκητίαση η οποία προκαλεί φαγούρα και ξεφλούδισμα στα πόδια αλλά και ίσως σε άλλα σημεία του σώματος. Μην πατάτε ξυπόλητες στα ντους.

  • Πρόληψη και θεραπεία

Ειδικά για το ντους σας να φοράτε σαγιονάρες ή κάποιο άλλο είδος παντόφλας. Μην περπατάτε ξυπόλητη.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να γυμνάζεστε με καθαρές φόρμες και να χρησιμοποιείτε ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι και ταλκ για να παραμείνετε στεγνή. Ο ιδρώτας σε συνδυασμό με μια όχι ιδιαίτερα καθαρή φόρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα που μοιάζουν με ακμή. Όσον αφορά στους κάλους των χεριών από τα όργανα ή των ποδιών από τα αθλητικά παπούτσια, σιγουρευτείτε ότι για τα μεν χέρια φοράτε ειδικά προστατευτικά γάντια και ειδικές κάλτσες γυμναστικής για τα πόδια.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

Απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα στα μπράτσα

Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση στα μπράτσα, είναι πολύ πιο διαδεδομένες από όσο φαίνεται. Αυτοί οι δύο επίμονοι εχθροί, δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν...

Στυλιστικές συμβουλές

Κάθε γυναίκα, έστω και μια φορά, βρέθηκε μπροστά στην ντουλάπα της χωρίς να ξέρει τι να φορέσει. Η ντουλάπα είναι γεμάτη, δεν υπάρχει ελεύθερος...

Είστε 40+;

Φτάσατε τα 40 και έχετε πέσει σε βαριά μελαγχολία; Και όμως βρίσκεστε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας, έχετε φτάσει ή κοντεύετε στην κορυφή της καριέρας σας και θέλετε και πρέπει να ξεχωρίζετε.

Υπολείμματα λαχανικών- φρούτων & ομορφιά

Όταν αναφερόμαστε στην προσωπική ομορφιά, τη συνδέουμε άμεσα με τη νεότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βέβαια δεν πρόκειται να σας πούμε πώς μπορείτε να...

Πονοκέφαλος και εναλλακτική θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, στρέφονται σε εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές φορές το «φάρμακο» είναι τόσο απλό, όσο το λάδι...