Μύθοι και αλήθειες για τα extensions

Έχετε κοντά ή λίγα μαλλιά και δεν σας αρέσει η εμφάνισή σας; Δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε γιατί υπάρχει λύση η οποία ακούει στο όνομα extensions. Τι ακριβώς είναι, πώς τοποθετούνται και πως συντηρούνται όμως; Η σωστή περιποίηση των μαλλιών μετά την εφαρμογή των extension είναι αναμφίβολα σημαντική για να υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες περιποίησης των extension και μην παραμελήσετε την αφαίρεσή τους στο διάστημα που θα σας συστήσει ο/η κομμωτής/τρια.

Τοποθέτηση & Συντήρηση

Βήμα 1ο> Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι καθαρά, ίσια ή ισιωμένα πριν την τοποθέτηση.

Βήμα 2ο> Μπορείτε να λουστείτε 72 ώρες μετά την τοποθέτηση των extensions με μέτριας θερμοκρασίας (χλιαρό) νερό.

Βήμα 3ο> Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, αποφεύγετε τη χρήση μάσκας μαλλιών ή μαλακτικής κρέμας στη ρίζα (σημείο ένωσης της φυσικής τρίχας με το extension).

Βήμα 4ο> Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με χρήση ειδικής χτένας (τύπου πιρούνας) από την άκρη μέχρι τη ρίζα. Συνιστάται το ξεμπέρδεμα των μαλλιών να γίνεται με φορά από την άκρη προς τη ρίζα σταδιακά.

Βήμα 5ο>  Συνιστάται χρήση σιλικόνης ή μεταξιού στις άκρες των μαλλιών μετά το λούσιμο και πριν τη χρήση σεσουάρ.

Blond Hair Texture

Φροντίδα

Θέλετε να αποκτήσετε Hair Extensions, αλλά έχετε ακούσει ιστορίες ‘τρόμου’ και φοβάστε ότι θα καταλήξετε με φτωχότερα και άσχημα μαλλιά; Λοιπόν, αν δεν φροντίζετε καθόλου τα μαλλιά σας, τότε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Υπάρχει όμως τρόπος να έχετε όμορφα μαλλιά, χρησιμοποιώντας Hair Extensions. Είναι αλήθεια ότι με την προσθετική μαλλιών, όχι μόνο δεν βλάπτετε τα φυσικά σας μαλλιά, αλλά επιπλέον βοηθάτε την φυσική τρίχα, να μεγαλώνει γρηγορότερα και πάνω απ’ όλα υγιέστερα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθείτε μερικές απλές συμβουλές.

Λούσιμο:

Κρατάτε τα μαλλιά σας καθαρά. Όταν τα μαλλιά σας είναι βρόμικα και υγρά, έχουν την τάση να κάνουν κόμπους και να μπερδεύονται. Άρα θα πρέπει να λούζεστε μετά από σωματική άσκηση, κολύμπι κτλ. Προσπαθήστε να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας πριν από το λούσιμο και στην συνέχεια λουστείτε, πάντα με κάθετες προς το έδαφος κινήσεις. Χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας σαμπουάν, το οποίο να είναι κατάλληλο για την ποιότητα των μαλλιών σας. Σε περίπτωση που έχετε λιπαρά μαλλιά και έχει προστεθεί μικρή ποσότητα από Hair Extensions, τα Extensions πιθανών να έχουν την τάση να φουντώνουν και να κάνουν κόμπους. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, καλό είναι πριν το λούσιμο, να βρέχετε τα μαλλιά σας σταδιακά και να τα βουρτσίζετε απαλά. Σε περίπτωση που η ποσότητα των Extensions δεν είναι μικρή, αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά πιο σπάνιο.

Περιποίηση-Stiling:

Για το χτένισμα των μαλλιών σας, χρησιμοποιήστε μια απαλή βούρτσα. Πάντα πρέπει να ξεκινάτε το βούρτσισμα των μαλλιών σας από τις άκρες και σταδιακά συνεχίστε προς την ρίζα. Πάντα πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά σας με κάθετη προς το έδαφος φορά. Το χτένισμα πρέπει να γίνεται με προσοχή και τουλάχιστον 2 με 3 φορές την ημέρα. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε, είναι ότι η ζέστη είναι ο χειρότερος εχθρός των μαλλιών σας και ειδικότερα των Hair Extensions. Συνεπώς θα πρέπει να χρησιμοποιείτε με προσοχή (και όχι πολύ συχνά) το πιστολάκια, την τοστιέρα, το ψαλίδι κτλ  Γενικά όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις συσκευές, που ζεσταίνουν και ταλαιπωρούν τα μαλλιά, τόσο περισσότερο καιρό θα κρατηθούν τα Extensions σας σε καλή κατάσταση και δεν θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε.

Προϊόντα Περιποίησης μαλλιών:

Πάντα χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας προϊόντα, τα οποία σας έχει συστήσει κάποιος ειδικός. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα καλό conditioner για να κρατάτε τα μαλλιά σας μαλακά, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες χωρίς λόγο. Το πολύ conditioner και γενικότερα όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αν χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλες ποσότητες, δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε περισσότερο από κάθε τι άλλο, είναι τα προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα- alcohol. Αυτά τα προϊόντα ξηραίνουν τα μαλλιά και δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε χωρίς τις συμβουλές κάποιου ειδικού. Από τη στιγμή που έχετε τοποθετήσει Extensions, θα πρέπει να είσαστε πιο προσεκτικές με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Τέλος δεν θα πρέπει να βάζετε λιπαρές ουσίες (π. χ μάσκα η οποία περιέχει λάδι) για πάνω από 10 λεπτά, καθώς το λάδι φουσκώνει την κόλληση και τα Extensions θα αρχίσουν να αραιώνουν.

Βαφή:

Αν κρίνετε ότι είναι αναγκαίο να βάψετε τα μαλλιά σας, θα χρειαστεί λίγο προσοχή μόνο στην περίπτωση που έχετε λιπαρά μαλλιά. Είναι γεγονός ότι τα λιπαρά μαλλιά φουσκώνουν την κόλληση των Extension και άρα χρειάζεται λίγο περισσότερη προσοχή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε αν έχετε λιπαρά μαλλιά, είναι ‘λίγη περισσότερη φροντίδα’. Δηλαδή θα πρέπει να λούζεστε πιο συχνά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα, τα οποία καταπολεμούν την λιπαρότητα. Αν ακολουθήσετε αυτές τις 2 πολύ απλές συμβουλές, σίγουρα η προσθετική σας θα κρατηθεί σε καλή κατάσταση για αρκετό καιρό.

Άσκηση:

Αυτό που συνιστούμε είναι να έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα αλογοουρά, τόσο όταν κάνετε γυμναστική αλλά και στο κολύμπι. Το νερό της θάλασσας αλλά και της πισίνας προκαλούν κόμπους, μπέρδεμα κτλ. Γι’ αυτό τον λόγο καλό θα ήταν να κρατάτε τα μαλλιά σας έξω από το νερό όταν κολυμπάτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το κολύμπι, καθώς τα μαλλιά είναι πολύ σταθερά με την μέθοδο που τοποθετούνται και αντέχουν τόσο στο νερό όσο και στην έκθεση στον ήλιο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να λουστείτε μετά από την γυμναστική ή το κολύμπι.

Ύπνος:

Ποτέ μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, τα μαλλιά σας πρέπει να είναι 100% στεγνά πριν πέσετε για ύπνο. Επίσης καλό είναι να έχετε τα μαλλιά σας μαζεμένα κατά την διάρκεια του ύπνου, έτσι ώστε να αποφύγετε το μπέρδεμα και τους κόμπους. Έτσι το πρωί που θα σηκωθείτε θα είναι πιο εύκολο το χτένισμα και δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρήσετε τα μαλλιά σας.

Μυστικά:

  1. Καθημερινό βούρτσισμα με στρογγυλή τριχωτή βούρτσα ισιώματος. Με το βούρτσισμα από τις άκρες μέχρι την ρίζα, αποφεύγουμε το μπέρδεμα. Έτσι έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και επίσης η αφαίρεση γίνεται ευκολότερα και χωρίς να ταλαιπωρηθούν τα μαλλιά.
  2. Μετά τον πρώτο μήνα, ελέγχουμε με τα δάχτυλα, για να δούμε αν κάποια ένωση (λόγο της τριβής ή και μερικών τριχών που έχουν πέσει), έχει αρχίσει να μπερδεύεται με κάποια άλλη. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ξεχωρίζουμε τις ενώσεις και έτσι αποφεύγουμε την άσχημη αίσθηση στις ρίζες των μαλλιών.
  3. Η άποψη ότι “τώρα που έβαλα τα extensions τελείωσα”, είναι λάθος. Γενικά απαιτείται φροντίδα και προσοχή.
  4. Τα extensions πρέπει να είναι σε αρμονία με τα δικά σας μαλλιά. Ένα καλό κούρεμα, το οποίο θα ενώνει τα extensions μετά δικά σας μαλλιά, παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο φυσικά αλλά και πιο όμορφα.

5. Προτιμήστε πάντα άτομα που έχουν πείρα αλλά και στιλιστική άποψη, έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

Απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα στα μπράτσα

Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση στα μπράτσα, είναι πολύ πιο διαδεδομένες από όσο φαίνεται. Αυτοί οι δύο επίμονοι εχθροί, δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν...

Στυλιστικές συμβουλές

Κάθε γυναίκα, έστω και μια φορά, βρέθηκε μπροστά στην ντουλάπα της χωρίς να ξέρει τι να φορέσει. Η ντουλάπα είναι γεμάτη, δεν υπάρχει ελεύθερος...

Είστε 40+;

Φτάσατε τα 40 και έχετε πέσει σε βαριά μελαγχολία; Και όμως βρίσκεστε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας, έχετε φτάσει ή κοντεύετε στην κορυφή της καριέρας σας και θέλετε και πρέπει να ξεχωρίζετε.

Υπολείμματα λαχανικών- φρούτων & ομορφιά

Όταν αναφερόμαστε στην προσωπική ομορφιά, τη συνδέουμε άμεσα με τη νεότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βέβαια δεν πρόκειται να σας πούμε πώς μπορείτε να...

Πονοκέφαλος και εναλλακτική θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, στρέφονται σε εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές φορές το «φάρμακο» είναι τόσο απλό, όσο το λάδι...