Νικήτριες ή ηττημένες;

Ο κόσμος γύρω σας, νοιώθετε ότι γίνεται συντρίμμια, η προσωπική σας ζωή είναι μια κόλαση. Μήπως ακριβώς αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζουν οι νικητές από τους ηττημένους; Αν θα περάσετε από αυτή τη μπόρα, ανέπαφες, είναι αποκλειστικά δική σας απόφαση.

 

Είναι πολύ σημαντικό το να μπορούμε να στεκόμαστε όρθιες, με ψηλά το κεφάλι, όταν όλος ο κόσμος γύρω μας φαίνεται να καταρρέει. Όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά σκούρα. Οι γυναίκες που τα βγάζουν πέρα είναι εκείνες που καταφέρνουν να δουν τον εαυτό τους, σαν κάτι παραπάνω, σαν κάτι ανώτερο, ακόμα και αν η κακοτυχία τους δεν έχει όρια, γιατί δεν θέλουν να ορίζουν τον εαυτό τους ως θύμα. Δεν δέχονται να παραμελήσουν σπίτι, καριέρα ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό τους και είναι σαν να βροντοφωνάζουν στους άλλους: «Μη με λυπόσαστε». Και έτσι υψώνουν ο ανάστημά τους και ακτινοβολούν αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό και τελικά κερδίζουν την εκτίμηση και την υποστήριξη των άλλων.

Για τις περισσότερες από μας, όσο δυνατές και αν είμαστε, έρχονται στιγμές που χάνουμε την αίσθηση του μέτρου. Όταν μας χτυπά μια συμφορά κάθε πράξη, κάθε κίνηση, κάθε απόφαση αποκτά δυσανάλογα μεγάλη σημασία. Ωστόσο και μια κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια συνηθισμένη κατάσταση άγχους. Γι’ αυτό όταν κάναμε ένα λάθος, πρέπει και μπορούμε να αλλάζουμε την  προσέγγιση και να υιοθετήσουμε μια άλλη συμπεριφορά. Εξ’ άλλου όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα, μας στηρίζουν με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Βέβαια αυτή η ανωτερότητα, το να μπορούμε να στεκόμαστε υπεράνω των περιστάσεων, ίσως δεν μπορεί να διαρκεί έπ’ άπειρον. Όμως οι μαμάδες μας είχαν κάποιο δίκιο όταν μιλούσαν για την αρετή της αυτοσυγκέντρωσης.

Όταν συμπεριφερόμαστε σαν κυρίες και όχι σαν υστερικές «κατίνες» μακροπρόθεσμα βγαίνουμε κερδισμένες. Είναι πολύ σημαντικό να εμφανιζόμαστε στο γραφείο καλοβαμμένες και περιποιημένες. Ένα από τα πιο ευγενικά δώρα που μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα στον εαυτό της σε καιρό κρίσης είναι το να αφουγκραστεί τις προσωπικές της ανάγκες και να προσπαθήσει, με κάποιο τρόπο, να τις ικανοποιήσει π.χ. κόβοντας τα μαλλιά της, περιποιώντας τον εαυτό της κ.α.

Ασφαλώς σε μια περίοδο κρίσης, αναγκαστικά θα πρέπει ως ένα βαθμό να παίξουμε τον ρόλο της σουπεργουμαν. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψουμε τον εαυτό μας. Γιατί όταν μια γυναίκα προσπαθεί διαρκώς να προβάλλει την εικόνα της «δυνατής» συχνά παραμελεί και τις πιο στοιχειώδης υποχρεώσεις απέναντι στον εαυτό της με αποτέλεσμα η ίδια να υπομένει τον αυτοσεβασμό της.

Βέβαια, η αξιοπρέπεια και η ευγένεια πρέπει να μας χαρακτηρίζουν και αφού περάσει η μπόρα. Είναι τρομερή αχαριστία το να αγνοούμε τους ανθρώπους που μας συμπαραστάθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή. Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν οτιδήποτε και οποιοδήποτε τους θυμίζει το «μαύρο παρελθόν». Εκείνη την ώρα, που τα πάντα έχουν περάσει ξεχνάμε να δείξουμε σε κάποιους ανθρώπους την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας. Είναι ανεπίτρεπτο, όταν τελειώσουν τα βάσανά μας να μην κάνουμε κάποια σχετική προσπάθεια.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι είμαστε γυναίκες και διαθέτουμε τέτοιο μεγαλείο που μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα.

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

Απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα στα μπράτσα

Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση στα μπράτσα, είναι πολύ πιο διαδεδομένες από όσο φαίνεται. Αυτοί οι δύο επίμονοι εχθροί, δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν...

Στυλιστικές συμβουλές

Κάθε γυναίκα, έστω και μια φορά, βρέθηκε μπροστά στην ντουλάπα της χωρίς να ξέρει τι να φορέσει. Η ντουλάπα είναι γεμάτη, δεν υπάρχει ελεύθερος...

Είστε 40+;

Φτάσατε τα 40 και έχετε πέσει σε βαριά μελαγχολία; Και όμως βρίσκεστε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας, έχετε φτάσει ή κοντεύετε στην κορυφή της καριέρας σας και θέλετε και πρέπει να ξεχωρίζετε.

Υπολείμματα λαχανικών- φρούτων & ομορφιά

Όταν αναφερόμαστε στην προσωπική ομορφιά, τη συνδέουμε άμεσα με τη νεότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βέβαια δεν πρόκειται να σας πούμε πώς μπορείτε να...

Πονοκέφαλος και εναλλακτική θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, στρέφονται σε εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές φορές το «φάρμακο» είναι τόσο απλό, όσο το λάδι...