Zumba….γρήγορη κίνηση

Η Zumba  είναι ένας νέος χορός και το πρόγραμμα της συνδυάζει στοιχεία hip-hop, salsa, samba, κ.α. και εστιάζει δε σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό το σούπερ μείγμα έκανε την zumbu μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις αδυνατίσματος στον κόσμο(αυτή τη στιγμή έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 180 χώρες!)  Γιατί κατάκτησε τόσο πολύ η Zumba; Γιατί δεν είναι απλώς ένα συνηθισμένο πρόγραμμα χορού. Είναι μια χαρούμενη, ενεργητική άσκηση, η οποία βοηθά να αποκτήσετε μια καλή φυσική φόρμα.

Το αρχικό της όνομα μεταφράζεται, από την κολομβιανή διάλεκτο, ως «γρήγορη κίνηση». Στοχεύει στη βελτίωση του συντονισμού των κινήσεων. Δεν είναι ψέμα ότι η zumba είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τύπους γυμναστικής. Συνδυάζεται με ευχαριστη μουσική, γρήγορα βήματα και πάνω απ’ όλα, καίει πολύ λίπος! Συγκεκριμένα, με μια ώρα zumba, η ασκούμενη μπορεί να κάψει έως και 600 θερμίδες καθαρού λίπους, λόγω των επαναλαμβανόμενων κινήσεων και των πολύ γρήγορων βημάτων. Πέραν του μεγάλου προτερήματος που έχει πάνω στο σώμα η Zumba, βοηθά επίσης στη σωστή διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης, κάνει καλό στην καρδιά και μειώνει την αυξημένη πίεση! Επίσης, το Zumba-fitness είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το άγχος, βοηθώντας να γίνουμε πιο σίγουροι, θετικοί και απελευθερωμένοι.

Τα πλεονεκτήματα της Zumba:

  1. Η Zumba είναι μια καλή αερόβια άσκηση που θα σας βοηθήσει να κάψετε υπερβολικό λίπος και να σφίξε τε το σώμα.
  2. Η απώλεια βάρους με χορό δεν είναι μόνο αποτελεσματική αλλά και διασκεδαστική.
  3. Με την τακτική άσκηση αυτού του προγράμματος χορού, θα γίνετε πιο “εύπλαστοι” και χαρούμενοι.
  4. Όλοι μπορούν να μάθουν αυτόν τον χορό! Δεν χρειάζεται να έχετε εντυπωσιακές δεξιότητες. Επιπλέον, όλες οι χορογραφικές κινήσεις του προγράμματος είναι απλές και κατανοητές.
  5. Ο χορός γίνεται με “ενεργητική” μουσική, οπότε η προπόνηση θα σας δώσει πραγματικά θετικά συναισθήματα.
  6. Αυτό το είδος χορού, είναι κατάλληλο και για αρχάριους και για όσους βρίσκονται μακριά από τον αθλητισμό.
  7. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα γυμνάσετε όλες τις προβληματικές περιοχές: την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ακόμη και των βαθύτερων μυών.

Μειονεκτήματα και χαρακτηριστικά:

  1. Για να θυμάστε τις κινήσεις του χορού, συνιστάται να παρακολουθείτε τακτικά μαθήματα.
  2. Η χορογραφία στην προπόνηση είναι αρκετά απλή, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πρόγραμμα χορού, οπότε για επιτυχημένα μαθήματα, θα χρειαστείτε καλό συντονισμό και μια αίσθηση ρυθμού.

Συμπέρασμα

Δεν αισθάνεστε πώς περνά ο χρόνος όταν κάνετε Zumba !Σίγουρα σας κάνει ευτυχισμένες!

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

…για την υγεία των οστών σας

Η υγεία των οστών είναι ένα σημαντικό μέρος της γενικής υγείας, οπότε όλοι πρέπει να προσέχουμε σοβαρά την υγεία των οστών και να περνουμε...

Ανδρική ομορφιά: φροντίστε τη γενειάδα σας

Η προσοχή στην εμφάνισή μας δεν είναι πλέον προνόμιο θηλυκό, ακόμη και οι άνδρες, σωστά, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Η ομορφιά, λοιπόν,...

Επιλέγοντας κούρεμα

Απλό, κοντό, κλασικό, μοντέρνο, κομψό κούρεμα, πόσο όμως ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας; Μπορεί οι τάσεις της μόδας να αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να δοκιμάσουν όλα τα κουρέματα και να δείχνουν εντυπωσιακοί.

Διατροφή Vegan: τα οφέλη για την υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το χορτοφαγική διατροφή και αν αυτή έχει οφέλη για την υγεία μας, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν το να ζεις μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι πραγματικά καλό; Η υγιεινή vegan διατροφή είναι απολύτως “δυνατή”, μόνο εάν αυτή εφαρμόζεται σωστά και εάν γίνεται με ισορροπημένο τρόπο.

ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που σας προσφέρει φρέσκα φρούτα, λαχανικά, και είδη παντοπωλείου τα τελευταία 20 χρόνια. Η φρεσκάδα & η...