Zumba….γρήγορη κίνηση

Η Zumba  είναι ένας νέος χορός και το πρόγραμμα της συνδυάζει στοιχεία hip-hop, salsa, samba, κ.α. και εστιάζει δε σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό το σούπερ μείγμα έκανε την zumbu μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις αδυνατίσματος στον κόσμο(αυτή τη στιγμή έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 180 χώρες!)  Γιατί κατάκτησε τόσο πολύ η Zumba; Γιατί δεν είναι απλώς ένα συνηθισμένο πρόγραμμα χορού. Είναι μια χαρούμενη, ενεργητική άσκηση, η οποία βοηθά να αποκτήσετε μια καλή φυσική φόρμα.

Το αρχικό της όνομα μεταφράζεται, από την κολομβιανή διάλεκτο, ως «γρήγορη κίνηση». Στοχεύει στη βελτίωση του συντονισμού των κινήσεων. Δεν είναι ψέμα ότι η zumba είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τύπους γυμναστικής. Συνδυάζεται με ευχαριστη μουσική, γρήγορα βήματα και πάνω απ’ όλα, καίει πολύ λίπος! Συγκεκριμένα, με μια ώρα zumba, η ασκούμενη μπορεί να κάψει έως και 600 θερμίδες καθαρού λίπους, λόγω των επαναλαμβανόμενων κινήσεων και των πολύ γρήγορων βημάτων. Πέραν του μεγάλου προτερήματος που έχει πάνω στο σώμα η Zumba, βοηθά επίσης στη σωστή διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης, κάνει καλό στην καρδιά και μειώνει την αυξημένη πίεση! Επίσης, το Zumba-fitness είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το άγχος, βοηθώντας να γίνουμε πιο σίγουροι, θετικοί και απελευθερωμένοι.

Τα πλεονεκτήματα της Zumba:

  1. Η Zumba είναι μια καλή αερόβια άσκηση που θα σας βοηθήσει να κάψετε υπερβολικό λίπος και να σφίξε τε το σώμα.
  2. Η απώλεια βάρους με χορό δεν είναι μόνο αποτελεσματική αλλά και διασκεδαστική.
  3. Με την τακτική άσκηση αυτού του προγράμματος χορού, θα γίνετε πιο “εύπλαστοι” και χαρούμενοι.
  4. Όλοι μπορούν να μάθουν αυτόν τον χορό! Δεν χρειάζεται να έχετε εντυπωσιακές δεξιότητες. Επιπλέον, όλες οι χορογραφικές κινήσεις του προγράμματος είναι απλές και κατανοητές.
  5. Ο χορός γίνεται με “ενεργητική” μουσική, οπότε η προπόνηση θα σας δώσει πραγματικά θετικά συναισθήματα.
  6. Αυτό το είδος χορού, είναι κατάλληλο και για αρχάριους και για όσους βρίσκονται μακριά από τον αθλητισμό.
  7. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα γυμνάσετε όλες τις προβληματικές περιοχές: την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ακόμη και των βαθύτερων μυών.

Μειονεκτήματα και χαρακτηριστικά:

  1. Για να θυμάστε τις κινήσεις του χορού, συνιστάται να παρακολουθείτε τακτικά μαθήματα.
  2. Η χορογραφία στην προπόνηση είναι αρκετά απλή, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πρόγραμμα χορού, οπότε για επιτυχημένα μαθήματα, θα χρειαστείτε καλό συντονισμό και μια αίσθηση ρυθμού.

Συμπέρασμα

Δεν αισθάνεστε πώς περνά ο χρόνος όταν κάνετε Zumba !Σίγουρα σας κάνει ευτυχισμένες!

Διαβάστε ακόμα

Πρόσφατα άρθρα

Απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα στα μπράτσα

Η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση στα μπράτσα, είναι πολύ πιο διαδεδομένες από όσο φαίνεται. Αυτοί οι δύο επίμονοι εχθροί, δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν...

Στυλιστικές συμβουλές

Κάθε γυναίκα, έστω και μια φορά, βρέθηκε μπροστά στην ντουλάπα της χωρίς να ξέρει τι να φορέσει. Η ντουλάπα είναι γεμάτη, δεν υπάρχει ελεύθερος...

Είστε 40+;

Φτάσατε τα 40 και έχετε πέσει σε βαριά μελαγχολία; Και όμως βρίσκεστε στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σας, έχετε φτάσει ή κοντεύετε στην κορυφή της καριέρας σας και θέλετε και πρέπει να ξεχωρίζετε.

Υπολείμματα λαχανικών- φρούτων & ομορφιά

Όταν αναφερόμαστε στην προσωπική ομορφιά, τη συνδέουμε άμεσα με τη νεότητα. Δεν είναι όμως έτσι. Βέβαια δεν πρόκειται να σας πούμε πώς μπορείτε να...

Πονοκέφαλος και εναλλακτική θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, στρέφονται σε εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές φορές το «φάρμακο» είναι τόσο απλό, όσο το λάδι...